Dışarıdan İlkokul Ortaokul Lise Nasıl Okunur

Zorunlu eğitimden geçmişte faydalanamamış her yaştan vatandaşlar bu eğitim eksikliklerini daha sonraki yaşlarda tamamlayabiliyor.

Hiç okuma yazma bilmeyen vatandaşlar Halk Eğitim merkezlerinde I.Kademe ve II.Kademe Okuma Yazma Kursları alabiliyor. Bu kursları tamamlayan kişilere Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi veriliyor ve bu belge ilkokul mezuniyetine denk oluyor. Belgeyi alanlar Açık Öğretim Orta okuluna kayıt yaptırabiliyor. Açık Öğretim Orta okulu mezunlarıda Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabiliyor. Ayrıntılı bilgileri 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı bilgilendirme servisinden öğrenebilirsiniz.

Açık Öğretim İlkokulu Hakkında Bilgi
Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Eğitimi Kursuna zorunlu ilköğretim çağı dışında kalmış 14 yaşını bitiren okuma-yazma bilmeyenler katılabilir.

Halk eğitimi merkezi müdürlüklerinde açılan Yetişkinler Okuma Yazma Eğitimi Kurslarına kayıt olmak için herhangi bir ücret alınmaz. Kayıt için nüfus cüzdanı, varsa ilkokuldan ayrılmış olduğu sınıfı gösteren öğrenim belgesi yeterlidir. Kayıt için adresinize en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Kurs açılması için katılımcı sayısı şartı yoktur (Bir kişi bile başvursa kurs açılır).

Haftalık ders saati halk eğitim merkezi müdürlüklerince kurum olanakları, ders ücreti yönetmeliği ve kursiyerlerin istekleri göz önünde tutularak belirlenmektedir. Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Eğitimi Kursunun süresi 80-120 ders saati arasındadır.

Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Eğitimi Kursunu başarı ile bitiren yetişkinlere verilen belgeye “Okur Yazarlık Belgesi” denir. Okur Yazarlık Belgesi olanlar II. Kademe Okuma Yazma Eğitimi Kurslarına katılmaya hak kazanırlar.

Okuma yazma bilenler, halk eğitimi merkezlerine başvurdukları takdirde oluşturulacak bir komisyon tarafından I. Kademe Seviye Tespit sınavına alınırlar. Başarılı olanlara Okur Yazarlık Belgesi düzenlenir. Okur Yazarlık Belgesine sahip olanlar II. Kademe Kurslara katılmaya hak kazanırlar.

Yetişkinler II. Kademe Okuma Yazma Eğitimi Kursuna Okur Yazarlık Belgesi olan, okuma yazma bilen ve ilkokulu 3 veya 4. sınıfta terk etmiş, ilkokul diploması olmayan 14 yaşını bitiren zorunlu ilköğrenim çağı dışına çıkmış kişiler katılabilir.

Yetişkinler II. Kademe Okuma Yazma Eğitimi Kursunun süresi ise 180 ders saatidir.

Okur Yazarlık Belgesi ya da İlkokulu 3 veya 4. Sınıftan ayrılmış olduğunu gösteren öğrenim belgesi olan, zorunlu ilköğrenim çağı dışına çıkmış (14 yaşını bitirmiş olanlar) II. Kademe Seviye Tespit sınavına başvurabilirler.

Sınav Halk Eğitimi Merkezlerince oluşturulan komisyon tarafından yapılır ve başvuran kişi sayısına bakılmaksızın, tek kişinin talebi üzerine de yapılabilir. İlgili konulardan en az 100 üzerinden 45 alanlar başarılı olur. Sınava katılarak başarısız olanlara, iki yıllık süre içerisinde 3 kez sınava girme hakkı tanınır. Üç hakkında da başarısız olması durumunda düzeyine uygun yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilir.

Bu sınavı başarı ile geçen yetişkinlere II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi verilir. Bu belge ilkokul eğitimine denk sayılır. Ayrıca; bu belgeye sahip olanlar Açık Öğretim Orta Okuluna ve ehliyet alabilmek için sürücü kurslarına kayıt yaptırabilirler.

EBA Stüdyolarında çekimi yapılan Yoğunlaştırılmış Temel Düzey Okuma Yazma Eğitimine ilişkin ders videoları www.eba.gov.tr/videoizle/hbotv-yogunlastirilmis-temel-duzel-okuma-yazma İnternet adresinden yayımlanmaktadır.

Açık Öğretim Ortaokulu’na kimler başvurabilir?
Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi veya yetiştirici ve tamamlayıcı temel Eğitim-B kurs belgesi olanlar

MEB Örgün eğitim kurumları için her yıl belirlenen eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi, Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıtlarda aranacak yaş sınırını belirler. Eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşından gün alanlar ilk kayıt başvurusunda bulunabilir ancak;
İl veya İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurul Kararı belgesinde Açık Öğretim Ortaokuluna gidebilir kararı olanlardan; Islah evinde kalanlar, Tutuklu veya hükümlü olanlar, Yurt Dışı Programlarına kayıt yaptıranlar(Yurtdışı programına kayıt yaptırıp, daha sonra Türkiye programına geçmek isteyenlerde mecburi öğrenim çağı dışına çıkmış olma şartı aranır), yaş sınırı aranmadan ilk kayıt başvurusunda bulunabilir.

İlkokul mezunları ve 4. sınıfı bitirmiş olanlar

İlköğretim okullarının 5, 6, 7, veya 8. sınıfından ayrılanlar

Ortaokulu terk edenler veya ortaokulu dışardan bitirme sınavına başvurup mezun olamayanlar

Yurt dışında öğrenim görüp en az ilkokul 4. sınıfı bitirenler

Açık Öğretim Ortaokulu’na başvurabilir.

Açık Öğretim Ortaokulu’na,
5. Sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 4 dönem sonunda (yaklaşık 1,5 yılda)
6. sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 3 dönem sonunda (yaklaşık 1 yılda)
7. sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 2 dönem sonunda (yaklaşık 8 ayda)
8. Sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 1 dönem sonunda (yaklaşık 4 ayda) mezun olabilir.

İlkokul, Ortaokul, İlköğretim Kayıp Diploma Nasıl Çıkartılır
İlkokul, ortaokul, ilköğretim okulunu 2012 yılından önce bitiren ve zamanında okuldan diplomasını alamayan veya kaybedenler, okul müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurur. Okul müdürlüğünce, kayıtlara göre dilekçe sahibinin aldığı belge ve diploma ile başka bir okula yazılmadığı belirlendikten sonra, dilekçenin altına veya arkasına, onaylı Diploma Kayıt Örneği EK-14 verilir. Aldığı bu belgeyi kaybedene, aynı yöntemle yeniden belge verilir.

Çeşitli nedenlerle okul kayıtlarının yok olması hâlinde, belgesini kaybedene öğrenim durumunu kanıtlaması şartıyla Kayıtları Yok Olanlara Verilecek Belge Örneği EK-15 düzenlenir.

e-Okul sisteminde kaydı bulunanlardan öğrenim belgesi veya diplomasını kaybedene e-Okul sistemi üzerinden onaylı belge verilir.

Okulu kapananlar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak alabilir.

Ayrıntılı bilgiler ve kayıtlar için Milli Eğitim Bakanlığının aşağıdaki resmi sitelerine bakabilirsiniz.

Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaraları
aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

İstanbul Halk Eğitim Merkezleri (MEB Açıköğretim İlk Okulu)
www.meb.gov.tr/baglantilar/okullar/index.php?ILKODU=34

MEB Açıköğretim Orta Okulu
aio.meb.gov.tr/

MEB Açıköğretim Lisesi
www.aol.meb.gov.tr/

https://youtu.be/BrPfxMb9V9w

Hangi Marka Hangi Ülkenin

Yorumlar

  1. Merhaba 4.sınıfın yarısında bıraktım elimde biraktigima dahil belgem var şimdi ilkokulda ve ortaokulu ve liseyi bitirmek istiyorum

    Cevap: Adresinize en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek kayıt olmanız gerekiyor.

  2. 16 yaşındayım ilk okul 2. Sınıf terkim ve şimdi eğitimime devam etmek istiyorum dışarıdan devam edebilir miyim?

    Cevap: Evet devam edebilirisiniz.

  3. Merhaba
    Ben yurt dışında yaşıyorum ve 40 yaşındayım imamhatip orta 2’nci sınıfa kadar okudum,dışarıdan orta okul ve liseyi bitirmek istiyorum ne yapabilirim?

    Cevap:
    Batı Avrupa ve Balkan ülkelerinde yaşayanlar Anadolu Üniversitesi’nin Köln veya Balkanlar’da bulunan İrtibat Bürolarına herhangi bir zamanda dilekçe ile başvurması gerekir. İlk başvuru sırasında dilekçe dışında hiçbir belge gönderilmeyecektir. Yapılan tüm başvurular her yıl Eylül ayı içinde toplu olarak cevaplandırılır ve adaylardan kesin kayıt için gerekli belgeler istenir.

    Özbekistan (Taşkent), Türkmenistan (Aşkabat), Kırgızistan (Bişkek), Kazakistan (Almatı), Çin (Pekin), Kuveyt (Kuveyt), İran (Tahran), Suudi Arabistan (Medine, Riyad, Cidde), Katar (Doha), Azerbaycan (Bakü), Gürcistan (Batum) ve KKTC (Lefkoşa) gibi ülkelerde ise başvurular Türk okullarına veya Eğitim Müşavirliklerine yapılmaktadır. Bu ülkelerde bulunan ve Açık Öğretime kayıt olmak isteyenler belirtilen kayıt tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir. Başvuru için TC vatandaşı olma şartı yoktur.

    Ayrıntılı bilgi için +90 312 1471122 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

  4. Merhabalar yıl 1997 1998 ilkokula başladım ilk okul diplamasini aldım yıl 2002 2003 te ayrildim. Okuldan ve şimdi açık öğretimde başlamak istiyorum orta okula mumkunmu ve kaçıncı sınıfta başlarım açık öğretime.. teşekürler

    Cevap: Evet kaydolabilirsiniz. 6. sınıftan başlarsınız.

  5. Merhaba ben 45 yaşındayım 7 yaşında okula başladım ve başarılı bir şekilde 5. Sınıfı bitirdim şimdi ortaokul ve liseyi bitirmek istiyorum ne yapmam lazım teşekkür ederim

    Cevap:
    Adresinize en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor. Kayıt tarihleri henüz belirlenmedi, kayıt tarihi için MEB ile basını takip etmeniz gerekir.

    Halk eğitimi merkezleri adres ve telefonlarına bu adresten bakabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    Tüm yapılması gereken işlemler bu başvuru kılavuzunda belirtilmektedir:
    aio.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_12/27152702_AcYk_OYretim_Ortaokulu_2021-2022_II._DONEM_YLK_KAYIT_KILAVUZU_OY.pdf

    Danışma hizmeti veren MEBİM 444 0 632 numaralı telefonu arayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

  6. Merhabalar kayıt zamanı başladı mi acaba hızlı cevaplarsanız sevinirim

    Cevap: Kayıt tarihleri henüz açıklanmadı.

  7. Merhaba, annem 35 yaşında ilk okul mezunu ve şimdi açık öğretimden ortaokul ve liseyi bitirmek istiyor,sanırım kayıt zamanı geçmiş yeni kayıt dönemi ne zaman bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim, bir de ilk okul diploması yok mezun olduğu ilkokulda artık yok yıkıldı yani, illaki ilk okul diplomasının olması mı lazım?

    Cevap: Yeni kayıt tarihleri açıklanmadı. MEB ve basından takip etmeniz gerekir. Okulu kapananlar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak alabilir. İlkokul diploması şart değil ancak fazla sınava girmek zorunda kalır.

  8. Benim orta 2 terk dışarıdan sınavlara girmek istiyorum nereye baş vurmalıyım kayıtlar ne zaman başlıyor

    Cevap:
    Adresinize en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor. Kayıt tarihleri henüz belirlenmedi, MEB ile basını takip etmeniz gerekir.

    Halk eğitimi merkezleri adres ve telefonlarına bu adresten bakabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  9. Kızım ilkokul 3. Sınıfta. Okuldan nefret ediyor. Okul yüzünden Sters bozukluğu ve egzama oluşuyor. 4. Sınıfı açık öğretimden bitiremem mümkün müdür? Ya da 15 yaşına kadar okulagondermeyip sonra hepsini açık öğretim den bitirsem mi diye düşünüyorum.

    Cevap: Öncelikle bir Pedagog’a danışmanız tavsiye edilir. Nefretin altında yatan nedenler, korkular ve bunun yol açtığı stres ortadan kaldırılabilir. 15 yaşına kadar 4. sınıf dahil hiçbir sınıfı açıköğretimde okuyamaz. Okul idaresi ve Pedagog ile görüşüp sorunu çözmeniz daha iyi olur.

    Çocuklar ve Ergenler için Mindfulness‘ı incelemelisiniz.

  10. Mrb ben 28 yaşındayım liseyi 2 de bıraktım nasıl tamamlarım

    Cevap:
    Açık Öğretim Lisesine yeni (ilk) kayıt yaptırmanız gerekiyor. Kayıt tarihleri henüz belirlenmedi.
    Kayıt tarihleri açıklandığında İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri’ne başvuru yapmanız gerekiyor.

  11. Merhabalar ben ortaokul son sınıf ikinci dönem okuldan ayrıldım şimdi diploma almak istiyorum ne yapabilirim

    Cevap:
    Bulunduğunuz adrese en yakın Halk Eğitimi merkezine giderek kayıt yaptırıp kalan derslerinizi tamamlayarak diploma alabilirsiniz.

    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaraları
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  12. Merhaba benim kızım şuan 4.sinifta okulu sevmiyor zor gönderiyorum okula seneye ortaokula gecicek ortaokulu dışardan okuması mümkün müdür?

    Cevap:
    14 yaşını bitirmeden dışarıdan okuyamaz. Çocuğunuz 7 yaşın altında okula başladıysa onda sonradan okul fobisi/okul sendromu gelişmiş olabilir. Bunun için bir pedagog’a danışmanız gerekir o sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

  13. Merhaba ben 15 yaşındayım ve 7 sınıfta okulu bıraktım acaba şimdi okula başlasam hangi sınıftan başlarım

    Cevap:
    Açıköğretim ortaokulunda derslerle ilgili muhafiyet kararını Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri belirler ve buna göre başlanacak sınıf belirlenir.

  14. Ben 40 yaşındayım ortaokulu dışardan bitirdim 96 yılında diploma yok gecici mezuniyet belgesi var orda okul dışı ortaokul yazıyor açık öğretim lisesine kayıt olabilirmiyim kaç yılda bitirebilirim ve birdaha ki kayıtlar ne zaman bir bilginiz varmı?

    Cevap:
    Evet kaydolabilirsiniz. Mezun olma süreniz başarı durumunuza göre değişebilir ancak Açıköğretim Lisesi’nde en erken 5 dönemde yani 2 yılda mezun olunabilir. Kayıt tarihleri henüz belirlenmedi
    .

  15. Merhaba ben yıllar önce orta okul dışardan aldım, halk eğitime kayıt için gittim ama orta okul dışardan alanlar birdaha ki kayıtta ancak başvuru yapabilir dediler açık öğretim lisesine, gerçekten böyle ayrım varmı internette hiç böyle bilgiye rastlamadım, bunlar yüzünden 3 ay daha geç yazınacam artık gerçekte böyle dışardan ortaokul mezunu olan farklı kayıt tarihleri mi var?

    Cevap:
    Normalde 28 Ocak’ta sona ermesi gereken ancak süre uzatıldığı için 11 Şubat’ta sona eren 2. kayıt dönemini kaçırmış olabilirsiniz. Açık Öğretim Lisesine yılda iki kez yeni (ilk) kayıt yapılır ve yılda 3 kez kayıt yenileme işlemi yapılır.

  16. Merhaba ben okul okumadım ama okuma yazmam var nasıl okula basliyabilirim yaşım 34

    Cevap:
    Bulunduğunuz adrese en yakın Halk Eğitimi merkezine giderek kayıt yaptırmanız lazım. Okuma yazma bildiğiniz için halk eğitimi merkezinde oluşturulacak bir komisyon tarafından I. Kademe Seviye Tespit sınavına gireceksiniz. Sınavda başarılı olunca size Okur Yazarlık Belgesi düzenlenecek sonra bu belge ile II. Kademe Kurslara katılmaya hak kazanırsınız bunu tamamlayınca ilkokul diploması yerine geçen belgeyi alırsınız.

    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaraları
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  17. Selam.. benim kalfalık belgem var ilk okul mezunuyum.ortaokul diplomasi almak istiyorum..kaçıncı sınıftan başlarım..

    Cevap:
    1996-97 öğretim yılı öncesi ilkokul mezunu kalfalar 6. sınıf derslerinden muaf tutulurlar.

  18. Merhaba ben ilk okul mezunuyum orta okul okumak istiyorum açık ögretim diplomam kayboldu ne yapmalıyım

    Cevap:
    2012 yılından önce mezun olup diplomasını kaybedenler, mezun olduğu okul müdürlüğüne, okul kapandıysa Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmalı.

  19. merhaba, annem 5. sinif mezunu aciktan egitimini tamamlamak istiyor bunun icin nereye basvurmamiz lazim? Bide diplomasi yok bu sorun olur mu?

    Cevap:
    Kayıp diploma için mezun olunan okula veya Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurulursa alınabilir. (Diploma olmadan kayıt yaptırabilirsiniz ama daha fazla sınava girme durumu olabilir)

    Kayıt için adresinize en yakın Halk Eğitimi Merkezi’ne giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor. Halk eğitimi merkezleri adres ve telefonlarına bu adresten bakabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    En erken 3 dönem sonunda (yaklaşık 1 yılda) ortaokuldan mezun olunabilir.

    Tüm yapılması gereken işlemler bu başvuru kılavuzunda belirtilmektedir:
    aio.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_12/27152702_AcYk_OYretim_Ortaokulu_2021-2022_II._DONEM_YLK_KAYIT_KILAVUZU_OY.pdf

    Danışma hizmeti veren MEBİM 444 0 632 numaralı telefonu arayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

  20. Hiç okula gitmemiş ve ilkokul yaşı geçmiş (örn:11) bir çocuk, okuma yazma biliyorsa açıköğretimden (ortaokul) eğitimine devam edebilir mi?

    Cevap:
    Açıköğretim ortaokula girebilmesi için II. Kademe Başarı Belgesi veya yetiştirici ve tamamlayıcı temel Eğitim-B kurs belgesi (İlkokul diploması yerine geçer) olması gerekir.

    14 yaşını bitirip 15’ten gün aldıktan sonra halk eğitim merkezine kayıt yaptırırsa Okuma yazma bilenler, I. Kademe Seviye Tespit sınavına alınır. Başarılı olanlara Okur Yazarlık Belgesi düzenlenir. Okur Yazarlık Belgesine sahip olanlar II. Kademe Kurslara katılmaya hak kazanırlar. Bu kurs sonunda yapılan sınavı geçenlere II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi verilir. Bu belge ilkokul eğitimine denk sayılır ve açıköğretim ortaokuluna bu belge ile kayıt yaptırabilir.

  21. Merhaba ben 14 yaşındayım ilk okul 2. sınıfta bıraktım tekrar dışarıdan okumak istiyorum ne yapabilirim?

    Cevap:
    14 yaşını bitirip 15’ten gün aldıktan sonra velinle birlikte oturduğun yere en yakın halk eğitim merkezine başvurup kayıt yaptırmanız gerekiyor. Okuma yazma bilenler, I. Kademe Seviye Tespit sınavına alınırlar. Başarılı olanlara Okur Yazarlık Belgesi düzenlenir. Okur Yazarlık Belgesine sahip olanlar II. Kademe Kurslara katılmaya hak kazanırlar. Bu kurs sonunda yapılan sınavı başarı ile geçenlere II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi verilir. Bu belge ilkokul eğitimine denk sayılır ve açıköğretim ortaokuluna bu belge ile kayıt yaptırılabilir.

    Halk Eğitim Merkezleri adresleri ve Telefon Numaraları:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  22. Eşim 42 yaşında ortaokul 3 den terk ama okumak istiyor ne yapmam gerekiyor

    Cevap:
    Adresinize en yakın Halk Eğitim Merkezine, belirtilen tarihlerde bizzat kendisi gidip Açıköğretim ortaokuluna kayıt yaptırması gerekiyor. 8. Sınıftan başlayan bir öğrenci en erken 1 dönem sonunda (yaklaşık 4 ayda) ortaokul mezunu olabilir ve bu diplomayla açıköğretim liselerine kayıt yaptırabilir.
    Halk Eğitim Merkezleri adresleri ve Telefon Numaraları:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  23. Merhaba ben açık lise ye Sanırım 2000 yılında kayıt yaptırdım , Ve devam edemedim yurtdışına çıktım şimdi 52 yaşındayım ve Lise diploması almak istiyorum Hala yurtdışında yaşıyorum , lise diploması almak için ne yapmam gerekiyor Dışardan bitirme sunanları Varmı ? Lise diploması almak için en doğru yol nedir benim durumumda olanlar için Teşekkürler

    Cevap:
    İzlediğiniz yol uygun görünüyor. Açıköğretim Lisesi’nde en erken 5 dönemde yani 2 yılda mezun olunabilir.
    Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı kapsamında bulunduğunuz ülkeye göre başvuru şekli farklıdır.

    MEB ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği, Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkçe bilen herkes için Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programı uygulanmaktadır. Öğretim sistemi uzaktan eğitimdir.

    Batı Avrupa ve Balkan ülkelerinde yaşayanlar Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa ve Balkanlar Programına kayıt yaptırmak için Anadolu Üniversitesi’nin Köln veya Balkanlar’da bulunan İrtibat Bürolarına herhangi bir zamanda dilekçe ile başvurması gerekir. İlk başvuru sırasında dilekçe dışında hiçbir belge gönderilmeyecektir. Yapılan tüm başvurular her yıl Eylül ayı içinde toplu olarak cevaplandırılır ve adaylardan kesin kayıt için gerekli belgeler istenir.

    Özbekistan (Taşkent), Türkmenistan (Aşkabat), Kırgızistan (Bişkek), Kazakistan (Almatı), Çin (Pekin), Kuveyt (Kuveyt), İran (Tahran), Suudi Arabistan (Medine, Riyad, Cidde), Katar (Doha), Azerbaycan (Bakü), Gürcistan (Batum) ve KKTC (Lefkoşa) gibi ülkelerde ise başvurular Türk okullarına veya Eğitim Müşavirliklerine yapılmaktadır. Bu ülkelerde bulunan ve Açık Öğretim Lisesine kayıt olmak isteyenler belirtilen kayıt tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir. Başvuru için TC vatandaşı olma şartı yoktur.

    Ayrıntılı bilgi için +90 312 1471122 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

  24. 7 de biraktim ne yapmam lazim?

    Cevap: Oturduğunuz yere en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt yaptırmanız gerekiyor.
    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaraları:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  25. Merhaba ben 8 sınıf bildiğim daha doğrusu hatırladığım kadarıyla 2 dersten kalmıştım diye hatırlıyorum simdi 47 yaşındayım direk liseye mi kayıt yatırabilirim yoksa yoksa devamlılık mi yapmam lazim yardımcı olursanız çok sevinirim

    Cevap:
    Açıköğretim Lisesine, ortaokul mezunu olanlar başvurabilir ve ortaokul diplomasının aslı istenir.

    Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt yaptırıp en erken 1 dönem sonunda (yaklaşık 4 ayda) mezun olabilirsiniz. Bu diploma ile Açıköğretim Lisesine kayıt yaptırabilirsiniz.

    Adresinize en yakın kayıt yaptırabileceğiniz Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaraları:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  26. Mrb ıyi günler ben 84 doğumluyum ilk okulu bitirmeden ayrıldım hep devam etmek var içimde nasıl yapabilirim bilmiyorum nereye kayt olmam gerekiyor iyi günler

    Cevap: Adresinize en yakın Halk Eğitimi Merkezi’ne giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor.
    Halk eğitimi merkezleri adres ve telefonlarına bu adresten ulaşabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  27. Çok teşekkür ederim peki 4 sınıftan başlasam liseyi kaç yılda bitiririm ve çocuk gelişimi okumak istiyorum üniversite okumam gerekiyormu

    Cevap:
    4. sınıftan başlayanlar yaklaşık 2 yılda mezun olabilir.
    Açıköğretim Lisesi’nde en erken 5 dönemde yani 2 yılda mezun olunabilir.

    Mesleki açıköğretim lisesinde çocuk gelişimi okuyabilirsiniz:
    maol.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_11/02134230_cocuk.pdf

  28. Merhaba ben 4 sınıfa kadar okudum 35 yaşındayım açık öğretimden liseye kadar okumak istiyorumne yapmalıyım diplomam yok 8 sene mecburi olduğu sene okulu bıraktım 4 sınıftan ama şimdi okumak istiyorum yardmcı olursanız sevinirim

    Cevap:
    Adresinize en yakın Halk Eğitimi Merkezi’ne giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor. Diploma olmadan kayıt yaptırabilirsiniz.
    Halk eğitimi merkezleri adres ve telefonlarına bu adresten ulaşabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  29. Merhaba ben 9. Sınıfa 1 ay gittim ve tastiknamemi alıp bıraktım lise diploması almak istiyorum hızlı bir şekilde nasıl alabilirim

    Cevap:
    Muhaf olacağınız derslere ve başarı durumunuza göre Açıköğretim Lisesi’nde Kredili Sistem uygulanır ve en erken 2,5 yılda lise mezunu olunabilir.

    Danışma hizmeti veren MEBİM 444 0 632 numaralı telefonu arayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

  30. Merhaba ben okuma yazma seviyesini tamamladım simdi devam etmek ici. Hangi kqydi yapmalıyım

    Cevap: II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi alanlar, Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt yaptırabilir.

  31. Merhaba ben Azerbaycan dan İstanbul’a geldim 15 sene kaçak yaşadık şimdi oturma iznimiz var ve ben okumak istiyorum 18 yaşındayım Türk vatandaşı olmayan kişiler nasıl okuyabilir rica etsem söylermisiniz hangi evraklar gerekir?

    Cevap:
    Hiç okumadığınızı varsayarak bilgilendirme yapacak olursak öncelikle ilk kayıt işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen kimlik belgesi üzerinde yer alan yabancı kimlik numarasının olması gerekmektedir. Ayrıca bir adet biyometrik fotoğraf gereklidir.

    Sonrasında adresinize en yakın Halk Eğitimi Merkezi’ne giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor.
    Halk eğitimi merkezleri adres ve telefonlarına bu adresten ulaşabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    18 yaşını doldurmamış olanlar velisi(anne veya baba) ile birlikte, 19 yaşında olanlar ise bizzat kendileri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurması gerekir.

    Ayrıntılı bilgi almak için 444 0 632 numaralı MEB Danışma hizmetinin aranması gerekir.

  32. Merhaba ben orta okul ve liseyi okudum mezun oldum fakat 18 sene geçti aradan şuan ise üniversite sınavı için yetersizim tekrar orta okul ve liseyi halk eğitimde okumak mümkünmüdür teşkr ederim

    Cevap:
    4 yıllık alansız genel lise mezunu değilseniz Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabilirsiniz. Ancak üniversiteye hazırlık kursları veya üniversiteye hazırlık dergilerine çalışarak daha erken sürede üniversiteye girebilirsiniz. Uydu ve internet üzerinden dersleri veren EBA TV’yi takip ederek hatırlayamadığınız dersleri istediğiniz zaman izleyebilirsiniz. eba.gov.tr

  33. Merhbalar 14 yaşindayım 8 sınıfa gidiyorum okula gitmek istemiyorum acık ‘tan okumak istiyorum sizce ne yapabilirim

    Cevap:
    Şu an zorunlu örgün eğitime tabi olduğun için açıköğretimi seçme hakkın bulunmuyor. Çeşitli nedenlerden ötürü endişe yaşıyor olabilirsin bu senin yaş grubunda pek çok kişinin başına gelen bir durum. Liseye geçmene bir adım kalmış ve 6 aydan bile daha az bir süre ile okula giderek orta okulu tamamlayacaksın. Biraz daha sabredip direnirsen başarabilirsin.

  34. Ben ilkokul 5. Sınıftan mezunum ve açıktan kaldığım yerden devam etmek istiyorum 8 17 çalışıyorum 17 00dan sonra açık öğretim varsa gitmek istiyorum bursa emek te ikamet ediyorum ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

    Cevap: Oturduğunuz yere en yakın olan Osmangazi Halk Eğitim Merkezi’ne giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor.(Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır.)

    Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri Adres ve Telefonları aşağıdaki internet adresinde belirtilmiştir:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    Açık Öğretim Ortaokulu’nun öğretim sistemi, programın uygulama şekli uzaktan eğitim teknikleri ile olmaktadır.

    Ders kitaplarına bu adresten ulaşabilirsiniz:
    aok.meb.gov.tr/kitap/index-2.html

    TRT Eba Tv Ortaokul kanalı uydu ve internetten öğretmenler eşliğinde dersleri anlatmaktadır.
    trtizle.com/canli/tv/trt-eba-ortaokul

  35. Merhaba ben ilk okul 3 okumadım ve dıştan okumak istiyorum. Nasıl kaydolabilirim yani ne yapmam gerek kaydolmam için

    Cevap: Oturduğunuz yere en yakın Halk Eğitim merkezine giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor.

    Halk eğitimi merkezleri adres ve telefonlarına bu adresten ulaşabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  36. Ben hiç okumadım 19 yaşındayım nasıl başvura bilirim

    Cevap: Adresine en yakın il veya ilçe halk eğitimi merkezi müdürlüğüne giderek kayıt yaptırman yeterli.

    Okuma yazma bilenler, komisyon tarafından I. Kademe Seviye Tespit sınavına alınırlar. Başarılı olanlara Okur Yazarlık Belgesi düzenlenir. Okur Yazarlık Belgesine sahip olanlar II. Kademe Kurslara katılmaya hak kazanırlar. II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi alanlar ise ilkokul mezunu sayılır. Bu belge ile açıköğretim ortaokula geçiş yapabilirsin.

    Halk eğitimi merkezleri adres ve telefonlarına bu adresten ulaşabilirsin:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    Ayrıntılı bilgileri 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı bilgilendirme servisinden öğrenebilirsiniz.

    Derslere ve programa bu adresten bakabilirsin:
    eba.gov.tr

  37. Merhaba ben Türkmenistan da ilk okulu okudum ama herhangi bir diplomam yok. Türk vatandaşı oldum ama diplomayı buradan nasıl alabilirim, tekrar okula kayıt olmam lazım mı? ilk okulu bitirmek için nereye baş vurmam lazım yardımcı olurmusunuz?

    Cevap: İlk okulu tamamlamak için size en yakın adreste bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurup kayıt yaptırmanız gerekiyor.

    Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri Adres ve Telefonları aşağıdaki internet adresinde belirtilmiştir:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    Ayrıntılı bilgileri 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı bilgilendirme servisinden öğrenebilirsiniz.

    Eğer ülkenizde ilk okulu tamamladıysanız aşağıdaki adresten Denklik başvurusu yapmanız gerekiyor.
    edenklik.meb.gov.tr/

  38. Merhaba orta okul açıktan okuyacağım okuma sürecim nasıl olcak yani sınav ayda kaç defa yapilcak çalıştığım için bunu bilmem gerekiyor teşekkürler şimdiden:)

    Cevap:
    Açık Öğretim Ortaokulu’nun öğretim sistemi, programın uygulama şekli uzaktan eğitim teknikleri ile olmaktadır.

    Açık Öğretim Ortaokulu’nda bir öğretim yılı 3 dönemden oluşur ve her dönem sonunda Dönem Sonu Sınavı yapılır.

    Sınav puanına göre, 45 ve üzeri alınan puan o dersin başarılmış olduğunu gösterir.
    Dönem sonunda öğrenci Doğrudan ve Ortalama İle Geçme olarak iki şekilde sınıf geçer. Dönem sınavlarında bulunduğu sınıfa ait bütün derslerden 45 ve üzeri alarak başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa doğrudan geçmeye hak kazanırlar. Sınıfın bütün derslerinin sınavlarına girmiş olmak ve aralarında Türkçe dersi bulunmamak ve derslerin başarı puanlarının aritmetik ortalaması en az 45 puan olmak kaydıyla en fazla iki başarısız dersi olanlar, ortalama ile sınıf geçerler.

    Ders kitaplarına bu adresten ulaşabilirsiniz:
    aok.meb.gov.tr/kitap/index-2.html
    Sınav soru ve cevaplarına bu adresten ulaşabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/www/sinav-arsivi/icerik/20

  39. Merhaba ben lise üç okudum okulu bıraktım. Tasdikname mi aldım. Açıköğretim liseye kayit yaptirsam kac sınava girmem gerekir. Kredi sistemini nasıl hesaplayabilirim. Teşekkür ederim iyi çalışmalar

    Cevap: Bu konuyla ilgili hangi derslerden muhaf olduğunuza dair bilgileri Halk eğitim merkezlerine başvurarak ya da 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı bilgilendirme servisinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca özel Akşam Liselerine’de başvurabilirsiniz.

  40. Ben lise 1 den tasdikname ile okulu bıraktım açık öğretime yazılmak istiyorum lise diplomasi almak istiyorum ne kadar sürede alabilirim lise diplomasını

    Cevap: Muhaf olacağınız derslere ve başarı durumunuza göre değişir. Açıköğretim Lisesi’nde Kredili Sistem uygulanır en erken yaklaşık 2,5 senede lise diploması alınabilir.

  41. Merhaba ben 1992 doğumluyum aslen Suriye Türkmeniyim. 2017 yılında Türk vatandaşlığına geçtim. Türkçe okur yazarlığım ileri seviyede. Suriye’de lise mezunu oldum ama yanımda diplomam yok çünkü kaybettim ama Türkiye’de açıktan okumak istiyorum ne yapmam lazım?

    Cevap:İl milli eğitim müdürlüklerinden denklik belgesi alarak TC kimlik belgenizle size en yakın halk eğitim merkezlerine giderek kayıt yaptırabilirsiniz. Denklik başvurusunu aşağıdaki adresten yapabilirsiniz.
    edenklik.meb.gov.tr/?culture=ar-SA

    Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri Adres ve Telefonları aşağıdaki internet adresinde belirtilmiştir:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    Ayrıntılı bilgileri 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı bilgilendirme servisinden öğrenebilirsiniz.

    Eğer denklik başvurunuz kabul edilirse Lise mezunu olduğunuz için Ocak ayında YKS sınavı başvurusu yaparak barajı geçmeniz durumunda çok sayıda Üniversite’nin açıköğretim bölümlerine başvuru yapabilirsiniz.

  42. ıyıgunler ilkokul 5 ıncı sınıfa gıden cocugumu 11 yas pandemı nedenıyle okula gondermek ıstemıyorum yurt dısında uzaktan eğitim alabılecegım okul varmı

  43. Merhaba
    Oğlum 5. Sınıfta bir tanesi de 8 . Sınıfta pandemiden dolayı okula göndermek istemiyorum
    Ne yapabilirim
    8. Sınıfı nasıl bitirebilir
    5. Sınıftaki için de nasıl bir yol izlemeliyim

    Cevap: Açıköğretim okullarına 14 yaşını bitirenler kabul edilmektedir.

  44. Merhaba ben 2005 senesinde ilk okul 5 e kadar okudum orta okulu açık öğretimile okumak istiyorum dersleri canlı mı yüz yüze mi alırım kaç sınav olurum

    Cevap: Dersleri tvden takip ederek alabilirsiniz ve kitapları bu adresten indirebilirsiniz:
    aok.meb.gov.tr/kitap/index-2.html
    Sınav sayısı üst sınıftan ders alarak veya alt sınıfta kalınan derslere göre değişebilir, varsayılan olarak 8 ders seçilmekte 8 sınav olmaktadır.
    Geçmiş sınavları bu adresten indirebilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/www/acik-ogretim-ortaokulu-sinav-arsivi/icerik/20

  45. merhaba annem ilk okul mezunu 80 dogumlu onu nasil orta okul mezunu ederiz hizlanmis sekilde

    Cevap: Kayıt olduktan sonra ders seçerken üst sınıftan 4’er ders fazla seçip, seçtiği tüm derslerden başarılı olmasıyla olur.

  46. Merhaba ben ilkokul ikinci sınıf bırakma zorunda kaldım şimdi dışarıdan okumak istiyorum ama ilkokul okuduğuma dahil hiçbir belge gözükmüyor ne yapabilirim

    Cevap: Ayrıldığınız okuldan öğrenim belgesi almanız gerekiyor. Halk Eğitimi Merkezine başvuru yaptığınızda size gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.

  47. Merhaba 11 yaşında 5nci sınıf öğrencisiyim. ortaokulu dışardan okumak istiyorum. mümkün müdür?

    Cevap: Açıköğretim ile uzaktan eğitimi karıştırmamak lazım. Açıköğretim ortaokul için 14 yaşını geçmek gerekiyor.

  48. 4 cü sınıfı okudum devamını getirmek istiyorum süreci araştırdım öğrendim sadece dışardan devam ettiğimiz takdirde 5-6-7-8 ve lise süreci ne kadar zaman alıyor hızlandırma imkanımız var mı bunu öğrenmek istiyorum teşekkürler

    Cevap: Açık Öğretim Ortaokulu’nda sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır. Öğretim yılı ise birbirinden bağımsız 3 dönemden oluşmaktadır. Öğrenci üst sınıftan en fazla 4 ders seçebilir. Bir dönemde en fazla 12 dersten sınava girilmektedir.
    5. sınıftan başlayanlar en erken dört dönem sonunda yaklaşık 1,5 yılda mezun olabilir.

    Açıköğretim Lisesi’nde Kredili Sistem uygulanır ve en erken 5 dönemde yani 2 yılda mezun olunabilir.

  49. Merhaba ben 46 yaşındayım ve İmam olmak istiyorum. 5. Sınıfa kadar öğrenim gördüm.Ne yapmam gerektiği hakkında Bilgi verirseniz çok memnun olurum.

    cevap: En az Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi mezunu olmanız gerekir. Bunun için önce size en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek Açık Öğretim Ortaokulu’na kayıt yaptırmalısınız.

    Açıköğretim Lisesinde Kredili Sistem Uygulanır. Yani hangi sınıfta olursa olsun bir üst sınıfın dersleri de alınabilir.

    Açık Öğretim Ortaokulu’ndan mezun olunca Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi’ne kayıt yaptırabilirsiniz. Açık Öğretim Lisesinde ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır. Sınıf sistemi yerine her sınıf için ikişer dönem vardır. Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur.

    Lise ders kitaplarına bu dosyadan ulaşabilirsiniz:
    aoihl.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_02/17165525_ACIK_OGRETIM_IMAM_HATIP_LISESI_YUZ_YUZE_EGITIM_DERS_KITAPLARI.pdf

  50. Merhaba bnde açıktan okumak istiyorum 25yasindayim 5nci sinifi bitirdim 6nci sini da yarı yıla kadar okudum ama elimde herhangi bi belge yada bisy yok zaten kayıtlarda gozukmuyormuyz

    Cevap: Ayrıldığınız okuldan öğrenim belgesi almanız gerekiyor. Kayıtlar sadece ayrıldığınız okulda duruyor. Okuduğunuz derslerle ilgili muhafiyet kararını Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri belirleyecek. Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız ilkokul diplomasıyla kayıt yaptırablirsiniz.

  51. Merhaba 7. sınıfı bitirdikten sonra okulu bıraktım 19 yaşındayım bende öğrenim belgesi bulunmakta hangi tarihler arasında kayıt yaptırmam lazım

    Cevap: MEB kayıt takvimini henüz açıklamadı bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.

  52. Merhaba ben 5 sınıfı bitirmedim onun için dışardan okumak için ne yapalirim yer bursa yıldırım

    Cevap: İlk kayıt için nüfus cüzdanı ve varsa ilkokuldan ayrılmış olduğu sınıfı gösteren öğrenim belgesi ile Bursa’da adresinize en yakın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor.

  53. Merhaba ben ceylan 1991 doğumluyum. ortaokulu bitirip okulu bıraktım devam etmek istiyorum nasıl yapmalıyım?

    Cevap:Açıklanacak olan ilk kayıt başvuru tarihinde size en yakın il veya ilçedeki halk eğitimi merkezine gidip ön kayıt yaptırmanız gerekiyor.

    Ön kayıt işlemi gerçekleşen öğrenci ilk kayıt sınav ücretini anlaşmalı bankalara
    yatıracaktır. Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

    Kayıt için bir adet vesikalık fotoğraf, ortaokul diploma aslı veya diploma kayıt örneği ile banka dekontu gereklidir.

  54. Oğlum ikibin yedi şubat doğumlu dördüncü sınıfı bitirmiş.dışarıdan okul bitirmesi için yaşı tutuyormu

    Cevap: Evet

  55. Açıktan okumak istiyom 5 sınıfa kdr okudum kayıt için neler gerkli

    Cevap:
    T.C. kimlik belgesi, bir adet vesikalık fotoğraf, İlkokul diplomasının aslı veya Öğrenim Belgesi

  56. ilkokuldan ayrılmış olduğu sınıfı gösteren öğrenim belgesi yoksa nufus cuzdanı yeterlı olurmu acaba ve şimdi kayıtlar bitımı agustostamı bıdaha kayıt çok teşekkur ederım

    Cevap: Halk Eğitimi Merkezine başvuru yaptığınızda komisyon size gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. Kayıt işlemleri 06 Eylül 2021 – 03 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacak.

  57. ilk okul 3 den ayrılmış şuhan 17 yasında bir oğlum var dışardan ilkokul orta okul lise diploması almak için onu yazdırmak ıstıyorum kayıtlar ne zaman v şartlar neler ben onun ayrıldığı okuldan dıploma alamam uzak kımlık yeterlı dimi birde 14 yasında bır kız tanıdığım var oda yazılmak ıstıyo oda ilk okul 1 den bırakmış bazı sebelerden dolayı oda ılkokul orta dıploması almak ıstıyo kayıt nezaan ne zaman baslıyo şartlr neler

    Cevap:
    Oğlunuz ve tanıdığınız kayıt şartlarını taşıyor. İlk kayıt için nüfus cüzdanı ve varsa ilkokuldan ayrılmış olduğu sınıfı gösteren öğrenim belgesi yeterlidir. Kayıt için adresinize en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor.

    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaralarına bu internet adresten bakabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  58. Merhaba oğlum hiperaktif ve örgünde sınıf içinde eğitim yapamıyor, çevresiylede çok uyumsuz şuan ilkokul 4’e geçti 10 yaşında. Açıköğretime geçebilir mi? Araştırdım ama tam bilgi edinemedim.

    Cevap: Örgün eğitim çağında olduğu için olmuyor ama bir Pedagog’a danışırsanız o sizi bu konuda yönlendirecektir.

  59. Merhaba ben türkmenim eşim Türk ama benim vatandaşlığım yok daha çıkmadı ve ben ortaokul 1 sınıfı bitirdim sonra gitmedim şu an burada okumak istiyorum çünkü Türkçe yazman çok az nasıl yapabilirim

    Cevap: İl milli eğitim müdürlüklerinden denklik belgesi alarak İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen yabancı kimlik numarasını gösteren belge ile en yakın halk eğitim merkezlerine giderek kayıt yaptırabilirsiniz.

  60. Meraba ben ilkokulu okudum 5 den terk orta okuldan devam etmek istiyorum dıştan nasil bavura bilirim

    Cevap: Oturduğunuz yere en yakın Halk eğitimi merkezi müdürlüğüne giderek kayıt yaptırabilirsiniz.

    Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri Adres ve Telefonları aşağıdaki internet adresinde belirtilmiştir:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  61. Merhaba ben ailevi nedenlerden okuyamadım şuan 34 yaşındayım okuryazarlık halk eğitimi aldım sadece yıllar geçti belge falan yok bende farklı bir şehirdeydim şuan Bursa’da yaşıyorum Çevremin yoğun baskısı ve istekleri üzerine tekrar devam etmek istiyorum ama hiç bir bilgim yok nasıl bir yol izlemeliyim? evde yada bir yere bağlı kalmadan devam edebilirmiyim?

    Cevap: Bulunduğunuz yere en yakın halk eğitim merkezine giderek okuryazarlık belgenizle ilgili arşivden bilgi alabilirsiniz.
    Okur Yazarlık Belgesi olanlar II. Kademe Okuma Yazma Eğitimi Kurslarına katılmaya hak kazanırlar.(II. Kademe Eğitimi Programı 3 ve 4. sınıf eğitimi kapsamaktadır.)
    Program süresi 180 saattir.

    Kursu başarıyla tamamlayan kişilere Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi verilir ve bu belge ilkokul diplomasına denktir. Belgeyi alanlar Açık Öğretim Orta okuluna kayıt yaptırabiliyor. Açık Öğretim Orta okulu mezunlarıda Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabiliyor. Ayrıntılı bilgileri 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı bilgilendirme servisinden öğrenebilirsiniz.

  62. Merhaba ben lıse 1 acıktan okumak ıstıyorum lgs ye gırmessem bısey olurmu
    Cevap: Açıköğretim lisesi için Lgs şartı aranmamaktadır.
    2020-2021 eğitim öğretim yılında aktif öğrenci değilseniz Açıköğretim lisesi kayıtları başlamış durumda son başvuru tarihi 18 Haziran 2021

    Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.

    Kayıt hakkında ayrıntılı bilgilere bu kılavuzdan ulaşabilirsiniz:
    aol.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_01/21105858_2020-2021-ilk_kayit.pdf

  63. Merhabalar yabanci uyruklu vatandaş icin durum nasil oluyor?

    Cevap: Daha önce bir okula gitmişse il milli eğitim müdürlüklerinden denklik belgesi ve TC kimlik numarası yoksa İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen yabancı kimlik numarasını gösteren belge ile en yakın halk eğitim merkezlerine başvurması gerekiyor.

  64. Merhabalar orta okulu bitirdim ve bırakmak zorunda kaldım açık lise için yazıldım ancak hiçbir sınava giremeden askere gitmek zorunda kaldım liseyi bitirmek istiyorum ne yapmam gerekiyor.

    Cevap: Açık Öğretim Lisesi sisteminde pasif ya da donuk durumunda olan öğrenciliğinizi aktif öğrenci durumuna getirmeniz gerekiyor. Kayıt Yenileme dönemlerinde ücreti yatırıp kayıt yenilemeniz gerekiyor.

    Ayrıntılı bilgi için kayıt yenileme kılavuzuna bakın:
    aol.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_01/21105917_2020-2021-kayit_yenileme.pdf

  65. Merhaba annem 48 yaşında 5.sınıftan terk ilkokulu Mersin’de okumuş ve diploması kayıp şu an Gaziantep’teyiz ortaokul kayıt işlemini nasıl yapabiliriz diplomayı nasıl çıkartmalıyız ya da diploma kaģıdı olmadan kayıt yaptırabilir miyiz bilgi verirseniz çok sevinirim

    Cevap: Gaziantep’te oturduğunuz yere en yakın Halk eğitimi merkezi müdürlüğüne giderek kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıp diploma için mezun olunan okula veya Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuru gerekiyor ancak diploma olmadanda kayıt yaptırabilirsiniz.

    Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri Adres ve Telefonları:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  66. Kizim 10 yasinda,yurt disindayiz rusca yi hemen ogrenemedigi icin 8 yasinda basladi su an ikinci sinifi basariyla bitiriyor.Turkiye de yasamaya ihtimalimiz var zaten gec basladigi icin yasitlarindan geride .turkce okumayi biliyor 6.sinifa kadar olan egitimi disardan verip daha sonra normal egitimine devam edebilir mi?

    Cevap:
    +90 312 147 1122 numaralı telefonu arayarak Milli Eğitim Bakanlığı bilgilendirme servisinden bilgi alabilirsiniz.

  67. Merhaba ben 35yasindayim ilk okul 4den birakdim belgem yok okumak istiyorum bunun için ne yapabilirim dışardan okumak istiyorum

    Cevap: Size en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvuru yaparak kayıt yaptırmanız gerekiyor. Ayrıntılı bilgileri 444 0 632 Milli Eğitim Bakanlığı bilgilendirme servisinden öğrenebilirsiniz.

    Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri Adres ve Telefonları:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  68. Merhaba ben ilkokul mezunuyum ortaokul okumak istiyorum nerelere başvuracagim yardımcı olurmusunuz

    Cevap:
    T.C. kimlik, ön cepheden ve son 6 ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlkokul diplomasının aslı ile size en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri’ne başvuru yapmanız gerekiyor.

    Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri Adres ve Telefonları:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  69. Ben 1 ci sınıftan sonra okuyamadım nasıl açıktan okuyup ilk okul diplaması alabilirim yaşım 32

    Cevap:
    Size en yakın halk eğitim merkezine başvurup kayıt olmanız gerekiyor. Okuma yazma bilenler, I. Kademe Seviye Tespit sınavına alınırlar. Başarılı olanlara Okur Yazarlık Belgesi düzenlenir. Okur Yazarlık Belgesine sahip olanlar II. Kademe Kurslara katılmaya hak kazanırlar. Bu kurs sonunda yapılan sınavı başarı ile geçen yetişkinlere II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi verilir. Bu belge ilkokul eğitimine denk sayılır. Ayrıca; bu belgeye sahip olanlar Açık Öğretim Orta Okuluna ve ehliyet alabilmek için sürücü kurslarına kayıt yaptırabilirler.

    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaraları
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  70. Merhaba ben ilkokul 3. Sınıfı bitirdim, okulu bıraktım. Yaşım 37 ve tekrardan devam edip diploma almak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor. Ne kadar sürede mezun olup belge veriliyor.

    Cevap:
    Size en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri’ne başvuru yapmanız gerekiyor.
    İlkokul 3. Sınıftan ayrılmış olduğunu gösteren öğrenim belgesi ile II. Kademe Seviye Tespit sınavına girebilirsiniz. Bu sınavı başarı ile geçen yetişkinlere II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi verilir. Bu belgeye sahip olanlar Açık Öğretim Orta Okuluna ve ehliyet için sürücü kurslarına kayıt yaptırabilirler.

    Aşağıdaki site bağlantısında Halk Eğitimi Merkezi adres ve telefonları yazmaktadır:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

  71. Ben 2.kademe belge ile ortaokulu açıktan okumak istiyorum nekadar süre içinde ortaokulu bitirerek orta okulu mezunu olabilirim, ortaokulu sırttan okumak ne kadar surer?

    Cevap: Açık Öğretim Ortaokulunda sınıf geçme sistemi uygulanmaktadır. Öğrencinin üst sınıftan alabileceği en fazla 4 ders öğrencinin talebi doğrultusunda atanır.

    Öğretim yılı ise birbirinden bağımsız 3 dönemden oluşmaktadır. Sınıfın bütün derslerinin sınavlarına girmek ve Türkçe dersini başarmış olmak şartıyla, derslerin başarı puanlarının aritmetik ortalaması en az 45 puan olan öğrenciler en fazla iki başarısız dersle sınıf geçebilirler.

  72. Merhaba ben lise 1 okumadım şimdi dışarıdan okumak istiyorum acaba nasılsın okuyabilirim

    Cevap: Size en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor.
    15 Şubat’ta sona erecek kayıt işlemleriyle ilgili kılavuza buradan ulaşabilirsiniz:
    aol.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_01/21105858_2020-2021-ilk_kayit.pdf

    Ayrıca Açıköğretim lisesi ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruları 24 saat hizmet veren 444 06 32 numaralı telefondan veya aciklise@ meb.gov.tr adresine iletebilirsiniz.

    Ders kitaplarına bu adresten ulaşabilirisiniz:
    aok.meb.gov.tr/kitap/

  73. Ben 7 sınıf ta bıraktım dışardan okumak istiyorum tastikname almak istiyorum ama okuduğum okul tadilatta ve yardım edicek birileri yok nereye baş vura bilirim ve 18 yaşındayım ailemlemi gitmem gerekirmi

    Cevap: Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kez kayıt yaptıracak olan kişilerden, 18 yaşını doldurmamış olanlar velisi(anne veya baba) ile birlikte, 19 yaşında olanlar ise bizzat kendileri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurması gerekir.

    Tasdikname (Öğrenim Belgesi) veya Tasdikname Kayıp Belgesi yada ekinde; öğrencinin sınıfı, okuduğu sınıflardaki notları, mutlaka olması gerekmektedir. Tasdiknamenin ekinde olması gereken not döküm belgesinin aslının temin edilememesi durumunda, notları gösteren belgelerin onaylı sureti kabul edilir. Belge ve bilgileri tam olmayan öğrencilerin kayıtları alınmaz.

    Açık öğretim ortaokulu ile ilgili bilgilerinize ulaşmak ve merak ettiğiniz konuları öğrenmek için siz veya veliniz 444 0 632 numaralı MEB Danışma hizmetini araması gerekiyor.

  74. Merhaba ben ilkokul mezunuyum diplamam var dışardan ortaokul ve liseyi okumak istiyorum ne yapmamlazım

    Cevap: T.C. kimlik numarasını gösteren belge, ön cepheden ve son 6 ay içinde çekilmiş 4,5×6 cm ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlkokul diplomasının aslı ile size en yakın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri’ne başvuru yapmanız gerekiyor.
    Tüm yapılması gereken işlemler bu başvuru kılavuzunda belirtilmektedir:
    aio.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_01/21200905_AcYk_OYretim_Ortaokulu_2020-2021_1._DONEM_ONLYNE_YLK_KAYIT_KILAVUZU-duzenlenmiY2_1.pdf

  75. Iyi akşamlar ben gürcistanda okudum 1996 dogumluyum ama orta okuldan sonra okumadım turkiyede yaşıyorum türk vatandaşı oldum ve burada dışardan okul bitirmek istiyorum okul belgesini almak icin memlekete gidemiyorum burda okuyup okul belgesi almam icin ne yapmam gerekiyor baş vursam kabu edilirmi halk egtime? Turkcem çok iyi:) cevap yazarsanız çok sevinirim…

    Cevap: Yurt dışında öğrenim görenler başvuru yapabilir. Bunun için Denklik Belgesi gerekiyor. Yurtdışındaki okullardan alınmış olan öğrenim belgelerinin, ülkemizde hangi okullara ve bu okulların hangi sınıflara ya da dönemine denk olduğunun anlaşılması için İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Eğitim Müşavirlikleri, Eğitim Ataşelikleri gibi kurumlardan denkliğin yaptırılması gerekmektedir.

    Danışma hizmeti veren MEBİM 444 0 632 numaralı telefonu arayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

  76. Merhaba ben 18 yaşındayım ve hiç okumadım fakat okumam yazmam çok iyi ehliyet almak istiyorum ama ilkokul diplomasi gerekiyor ben dışarıdan okumadan yani okumam yazmam var okumadan ilkokulu ehliyet alabilirmiyim eger mumkun degilse ne yapmam gerekir?)

    cevap: Sürücü adayının eğitim durumu en az ilkokul düzeyinde olmalıdır. Bu yoksa ehliyet kursu başvurusu kabul edilmez ilkokuldan mezun olmadan ehliyet verilmez. Okuma ve yazma bilginiz olduğu için tüm derslere girmeniz gerekmiyor. Önce size en yakın Halk eğitimi merkezine başvurup 1.Kademe Seviye Tespit sınavına gireceksiniz. Sınavda başarılı olduğunuzda Okur Yazarlık Belgesi alırsınız bu belge ile 2.Kademe Seviye Tespit sınavına başvurarak başarılı olursanız, 2.Kademe Eğitimi Başarı Belgesi almaya hak kazanırsınız. Başarısız olanlara ise kurs verilir. 2.Kademe Eğitimi belgesi ilkokul diplomasına denktir. Bu belge ile ehliyet için sürücü kurslarına kayıt yapılır ve ehliyet alınır.

    Eğitimine devam edenler ise okudukları kurumdan alacakları öğrenci belgeleriyle ehliyet kursu için başvuru yapabilirler.

  77. Okur yazar belgesi ne demek oluyor onu anlamadım ilk okul okumuş mu oluyor yoksa okumak için hak mi kazanıyor

    Cevap: Okur yazarlık belgesi ile II. Kademe Seviye Tespit sınavına başvurarak ilgili konulardan en az 100 üzerinden 45 puan alanlar başarılı olur ve II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi almaya hak kazanır. II. Kademe Eğitimi belgesi ilkokul diplomasına denktir. Bu belge ile Açık Öğretim Orta Okuluna ve ehliyet için sürücü kurslarına kayıt yapılabilir.

  78. İlk okul okudum ama kayıtlara gecmemis sıfırdan okuyabilirmiyim yasim 24 belge olmadan sıfırdan başlanabilir mi

    Cevap: Okuma yazma bilenler, halk eğitimi merkezlerine başvurdukları takdirde I. Kademe Seviye Tespit sınavına alınırlar. Başarılı olanlara Okur Yazarlık Belgesi düzenlenir. Okur Yazarlık Belgesine sahip olanlar II. Kademe Kurslara katılmaya hak kazanırlar.

    II. Kademe Okuma Yazma Eğitimi Kursuna 14 yaşını bitiren kişiler katılabilir.

  79. Merhaba 4 ocak kayıtlar yapılacak ve ben kendimi kaydetmek istiyorum ama kendimi kaydet me ye ben gitmessen sadece velim gitse olurmu

    Cevap:
    Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir. 18 yaşını doldurmamış olanların velilerinden alınacak olan dilekçe öğrencinin dosyasında saklanacaktır.

    İlk kayıt için başvuran öğrencinin teslim etmesi gereken evraklarında veya evraklardaki bilgilerinde eksiklik olup olmadığı kontrol edilir. Belgelerinde ve bilgilerinde eksiklik bulunan öğrencilerin bu eksiklikleri tamamlanana kadar kayıtları yapılmaz.

  80. Benim arkadaşım okumak istiyor 3 yıldır okuldan ayrıldı 5. Sınıfı okudu onu kayıt etmek istiyorum yaşı 15 olmak üzere okulu bırakmak zorunda kaldı yardım edebilir misiniz??

    Cevap: En yakın Halk Eğitimi Merkezine 4-31 Ocak 2021 tarihleri arasında veya 26 Nisan – 9 Mayıs 2021 tarihleri arasında velisiyle birlikte giderek kayıt yaptırması gerekiyor.

    Adres ve telefonlar:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    Kayıt kılavuzu:
    aio.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_10/02190742_AcYk_OYretim_Ortaokulu_2020-2021_1._DONEM_YLK_KAYIT_KILAVUZU.DOCX_en_son.pdf

  81. Merhaba ilk okul 5 ci sinif diplomam var orta okula
    Disardan devam edebilirmiyim ne zaman kayut yaptirabilirim teşekkürler 1976 doğumluyum

    Cevap: Evet ortaokula kayıt yaptırabilirsiniz. Bulunduğunuz şehirde size en yakın Halk Eğitim Merkezine 4-31 Ocak 2021 tarihleri arasında veya 26 Nisan – 9 Mayıs 2021 tarihleri arasında giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor.

  82. Merhaba ben dışardan okumak istiyorum ve dışardan okuyanlar için meslekler nelerdir bunu üğrene bilirmiyim

    Cevap:
    Mesleki Açık Öğretim Lisesinde; çocuk gelişimi ve eğitimi, adalet, aile ve tüketici hizmetleri, ayakkabı ve saraciye teknolojisi, büro yönetimi, bahçecilik, bilişim teknolojileri, denizcilik, eğlence hizmetleri, el sanatları teknolojisi, elektrik, güzellik ve saç bakım hizmetleri, gıda teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, grafik ve fotoğraf, halkla ilişkiler ve organizasyon hizmetleri, harita, hasta ve yaşlı hizmetleri, hayvan sağlığı, imam hatip, inşaat teknolojisi, kimya teknolojisi, konaklama ve seyahat hizmetleri, kuyumculuk teknolojisi, laboratuvar hizmetleri, müzik aletleri yapımı, makine teknolojisi, matbaa, metal teknolojisi, metalurji, meteoroloji, mobilya ve iç mekan tasarımı, motorlu araçlar teknolojisi, muhasebe ve finansman, pazarlama ve perakende, plastik teknolojisi, sanat ve tasarım, seramik ve cam teknolojisi, tarım teknolojisi, tekstil teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, ulaştırma hizmetleri, yiyecek içecek hizmetleri gibi alanlar bulunmaktadır.

  83. Merhaba ben okumak istiyorum ve kaydımı yaptırıcam ve 2020 aralık ayın da yaptırmak istiyorum acaba bu mümkünmü yani aralıkta kaydımı yaptıra bilirmiyim

    Cevap:
    Bulunduğunuz şehirde size en yakın Halk Eğitim Merkezine 4-31 Ocak 2021 tarihleri arasında veya 26 Nisan – 9 Mayıs 2021 tarihleri arasında kayıt yaptırmanız gerekiyor.

  84. Ben ilk okulu 4. Sınıfta biraktım yani ilk okul diplomam yok devam etmek istiyorum .net yapabilirim ilk okuldan ayrıldıgimı gosteren belgemde yok zaten başka sehire taşindık

    Cevap: Bulunduğunuz şehirde size en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor.

  85. Ben 5 şinci sınıfı bitirdim bıraktım şuan ben ortaokula kaydolacam kaç yılda liseyi bitirim

    Cevap: Eğitim herkes için 4 yıllıktır. Açık Öğretim Lisesinde de sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır. Sınıf sistemi yerine her sınıf için ikişer dönem vardır. Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur.

  86. Ben ilk okulu 4. Sınıfta biraktım yani ilk okul diplomam yok devam etmek istiyorum .net yapabilirim

    Cevap: Halk Eğitim merkezine giderek varsa İlkokul 4. Sınıftan ayrılmış olduğunu gösteren öğrenim belgesi ile II. Kademe Seviye Tespit sınavına başvurabilirsin. Sınav Halk Eğitimi Merkezlerince oluşturulan komisyon tarafından yapılır. Bu sınavı başarı ile geçenlere II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi verilir. Bu belge ilkokul diploması yerine geçer. Bu belgeye sahip olanlar Açık Öğretim Orta Okuluna kayıt yaptırabilir.

  87. Kalfalık ustalık belgem var
    Dışardan ortaokulu bitirmek istiyorum
    Ortaokul kaçıncı sınıftan baslarım

    Cevap: Mesleki Eğitimi Merkezi Müdürlükleri (Çıraklık Eğitimi Merkezi Müdürlüğü) tarafından verilen Kalfalık, Ustalık veya Usta Öğreticilik Belgelerinden herhangi birisine sahip olanlar 6. sınıf derslerinden muaf tutulur.

    Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ağustos ayında çıkan yönetmelik kapsamında kalfalık ve ustalık belgesi sahibi ve ortaokul mezunu olanlara 36 hafta süren telafi eğitimiyle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması verilmektedir.

  88. Merhabalar ben ortaokulu bitirdim .diplomam da var acaba liseyi dışarıdan okuya bilirmiyim yaş 32 kaç sene sürer.zor mu acaba haliyle bazı şeyleri unuttum.ama gitmek istiyorum basil ve nereye baş vurabilirim.

    Lise kaç sene sürer univers tiye geçebilir miyim yaşta sıkıntı olurmu.nereye baş vurabilirim.

    Cevap: Liseyi dışarıdan okuyabilirsiniz ve mezun olunca üniversite’ye girebilirsiniz. Kayıt işlemleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yapılmaktadır. Kayıt tarihleri ve sınav tarihleri Açık Öğretim Lisesi resmi WEB sitesinde yayınlanır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu yoktur.

    Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır. Sınıf sistemi yerine dönem kavramı vardır. Lise 1. sınıfın karşılığı 1. ve 2. dönemdir. Lise 2. sınıfın karşılığı 3. ve 4. dönemdir. Lise 3. sınıfın karşılığı 5 ve 6. dönemdir. Lise 4. sınıfın karşılığı 7. ve 8. dönemdir.

    Yeterli düzeyde talep oluştuğu takdirde Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için Halk Eğitim Merkezlerince destek kursları açılabilmektedir.

    Günümüzde hem teknolojik olarak bilgisayar, tablet ve cep telefonlarından ders videolarına ulaşılabiliyor ayrıca EBA TV’de tüm Lise dersleri işleniyor. Bu yüzden derslere çalışan biri için dersleri geçmek zor olmayacaktır. Tüm sınavlar 20’şer soruluk test olarak yapılmaktadır.

    PDF Lise ders kitaplarına buradan ulaşabilirsiniz:
    aok.meb.gov.tr/kitap/

    Kayıt işlemleriyle ilgili kılavuza buradan ulaşabilirsiniz:
    aol.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_01/07135400_2019-2020_2.donem_kayYt_kYlavuzu.pdf

    Ayrıca Açıköğretim lisesi ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara 24 saat hizmet veren 444 06 32 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

  89. Merhaba ben ilk okul 4. Sinıfta bıraktım gitmedim ve şimdi devam etmek istiyorum yardımcı olurmusunuz

    Cevap: Halk Eğitim Merkezine kayıt tarihleri açıklandığında kayıt yaptırmanız gerekiyor. Yaşadığınız yere en yakın halk eğitim merkezi adres ve telefonlarına buradan bakabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html
    Kılavuza buradan bakabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_10/02190742_AcYk_OYretim_Ortaokulu_2020-2021_1._DONEM_YLK_KAYIT_KILAVUZU.DOCX_en_son.pdf

  90. Merhaba ben 4 yıldır okumuyorum ve dışardan okumak istiyorum ve sekizinci sınıfa gitmek istiyorum ama çok şey bilmiyorum ve sekizinci sınıfıtan devam edersem lise geçiş sınavında çok şey bilmediğinden dolayı puanların düşük olurmu

    Cevap: Liselere Giriş sınavında öğrencilere sadece 8. sınıfta işlemiş oldukları konulardan sorular soruluyor. Sınavda 20 Fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 Yabancı Dil sorusu sorulacak.

  91. Merhaba ben rojda bu pandamiden dolayı okula gidemedim sekizinci sınıfa gidecektim kitaplarımı bile aldım ama ben dışardan 7 inci sınıfı tekrar okumak istiyorum acaba bu mümkünmü

    Cevap: Geçtiğiniz sınıfı tekrarlayamazsınız.

  92. Merhaba Ben 19 yaşındayım malesef geçmişte yaşanan aile sıkıntıları yüzünden 6 sınıfta okulu bıraktım ve tekrar açıktan okumak istiyorum ama tekrar 6 Dan mı başlicam 8 sınıfa atlama veya Direk liseye atlama gibi bir sansım varmı hocam şimdiden teşekkür ederim…

    Cevap:
    Tasdikname belgesi (Öğrenim Belgesi) ile intibak işlemi sonucuna göre, belirlenen sınıftan eğitime devam edeceksin. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurarak ayrıntılı bilgiyi alabilirsin.

    Açıköğretim orta okulunda sınıf geçme Sistem Uygulanır. Bir öğretim yılında 3 dönem sınavı yapılmaktadır. Yani hangi sınıfta yer alırsan bir üst sınıfın derslerini de alabilirsin.

    Örneğin 6. sınıfa yeni başlamış bir öğrencisin 6. sınıfın tüm derslerinden ve 7. sınıftan seçtiğin 4 dersten sınava girebileceksin. Sınavda 6. sınıftan 3 dersi, 7. sınıftan 2. dersi geçersen bir sonraki dönem 6. sınıfta başarısız olduğun 3 ders, 7. sınıfta seçmediğin 4 ders ile 8. sınıftan seçeceğin en fazla 4 dersten sınava katılabilirsin.

    Örneğin 7. sınıfta kayıtlı bir öğrencisin ama 6. sınıftan sorumlu olduğun 3 dersin var. Kayıt yeniletirken 6. sınıftaki 3 dersten 7. sınıfın tamamından ve 8. sınıftan seçtiğin 3 dersten sınava girebilirsin. (Bir dönemde en fazla 12 dersten sınava girilmektedir. Bu sebeple 8. sınıftan 3 ders seçebilirsin).

  93. Merhaba ben 14 yaşındayım ve 4 üncü sınıftan sonra okumadım dışardan okumak istiyorum ve ağrıda yaşıyorum kaydımı nasıl yapabilirim

    Cevap:
    Ağrı ve ilçelerinde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine kayıt dönemlerinde velinle birlikte başvurman gerekiyor.
    Aşağıdaki site bağlantısında adres ve telefonlar yazmaktadır:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    Kayıt kılavuzu:
    aio.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_10/02190742_AcYk_OYretim_Ortaokulu_2020-2021_1._DONEM_YLK_KAYIT_KILAVUZU.DOCX_en_son.pdf

  94. Merhabalar ben 23 yasindayim lise 3ten terkim cocuk gelisimi okumak icin devam etmek istiyorum mümkün mü?

    Cevap: Evet mümkün. Lise diploması alıp üniversiteye girebilir oradan yüzyüze veya açıköğretim yoluyla okuma hakkına sahipsiniz. Ayrıntılı bilgi için bu adreslere bakın:
    maol.meb.gov.tr
    anadolu.edu.tr/acikogretim/turkiye-programlari/acikogretim-fakultesi-onlisans-programlari-2-yillik/cocuk-gelisimi
    4440632 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

  95. Merhaba ben ilk okul 2 den terkim şimdi 28 yaşındayım ve ilk okul diplomasi almak istiyorum bunun için ne yapmam gerekiyor dışardan okumak için kiminle iletişime gecmem lazım yardımcı olurmusunuz

    cevap: İletişime geçmeniz gereken numara 444 0 632 MEB bilgilendirme servisidir.

  96. Merhaba 23yasındayım ortaokul6 sınıfta bıraktm simdi okulu tamamen bitirmek istiyorm böyle bişey mümkünmü nasıl yapabilirm

    Cevap: Evet mümkün açıköğretim orta okuluna kayıt yaptırdıktan sonra eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. Hatta diploma aldıktan sonra açıköğretim lisesine kayıt yaptırabilirsiniz ve mezun olunca üniversite sınavına girerek üniversitede eğitim alabilirisiniz. Ayrıntılı bilgi için 444 0 632 MEB bilgilendirme servisinden bilgi alabilirsiniz.

  97. Merhaba ben kader 1983 doğumluyum açık öretimden orta okulu bitirmek istiyorum ama napcamı bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz

    Cevap:
    Hangi işlemlerin yapıldığını öğrenmek için bu klavuza bakın:
    aio.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_01/06123832_AcYk_OYretim_Ortaokulu_2019-2020_2._DONEM_YLK_KAYIT_KILAVUZU.pdf

    Ayrıca 444 0 632 MEB bilgilendirme servisinden bilgi alabilirsiniz.

  98. Ben lise 1 terkim 18 yaşındayım yurtdışındaydım orda bıraktım okulu şimdi türkiyede yaşıyacağım liseyi bitirmek istiyorum mümkünmüdür

    Cevap: Evet mümkündür. Danışma hizmeti veren MEBİM 444 0 632 numaralı telefonu arayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

  99. Slm ben yurtdisinda kaliyorum 38 yasindayim orta okul okumak istiyorum ama nasil olur bilmiyor benim sorum sizw oncelikle seneler oldu okulu birakali orta okul nasil bir calisma sistemi ayarlamaliyimki yani hic bilgim yok bunun icin basil bir yardim almaliyim okumak cok istiyorum yurt disinda oldugum icin bilmiyorum ne yapmam gerektihini Turkiye de olsak belki ders yardim alabiliriz dedigim gibi yurt disinda yasadigimiz icin ne onerirsi iz simdiden cok tesekur ederim

    Cevap: Aradığınız bütün soruların cevabını Milli Eğitim Bakanlığı açık ortaokul yurtdışı sitesinden öğrenebilirsiniz:
    aokyurtdisi.meb.gov.tr/www/iletisim.php
    Müdürlüğe yukarıdaki adresten mail, telefon veya faks ile sorabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra nasıl hareket edeceğinizle ilgili yönlendirmeler ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. TRT EBA TV ORTAOKUL kanalı uydu ve internetten öğretmenler eşliğinde dersleri anlatıyor.
    trtizle.com/uzaktan-egitim
    Hiç zorlanmadan eğitiminizi tamamlayıp diplomanızı alabilirsiniz.

    Yurt dışı ortaokul kayıtlarına Anadolu Üniversitesi büroları bakıyor bu adresten iletişime geçebilirsiniz:
    anadolu.edu.tr/acikogretim/yurtdisi-programlari/bati-avrupa-programlari-acikogretim-ortaokulu-ve-lisesi

  100. Meraba benim çocuğum orta okulu okumak istemiyor okul ortamını sevmiyor orta okulu disardan okumak istiyor zorlamiyorum maksat okumak 11 yasinda olum şimdi orta okula laydolabilirmi disardan yoksa 4 sene sonra orta okul yaşı gecincemi kaydolucak bunubilmiyorum disardan okumak için okuyacagi okul bölümü zamanının yas olarak geçmesimi lazim yoksa normal okul yasi zamanı kaydolup hersene sınava girerek heryil ortaokul sinifi atliya biliyomu bilgi verirseniz sevinirim

    Cevap: Çocuğunuz okulu sevmiyor ise önce bunun araştırılması gerekir okul fobisi olabilir. Bunun için bir pedagog’a danışmanız gerekir o sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.

  101. Merhaba 40 yaşındayım ve ilkokul mezunuyum dışardan ortaokulu okumak istiyorum bu eğitim ne kadar sürüyor 1 yılda tüm ortaokulu bitirebilir miyim?

    Cevap: Üst sınıftan en fazla 4 ders seçilebildiği için tüm dersler seçilemediği için 1 yılda bitirme olanağınız yoktur.

    Kayıtlar başlamış durumda tüm sorularınızın yanıtını MEB kılavuzunda bu adresten okuyabilirsiniz:

    aio.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_08/31152504_AcYk_OYretim_Ortaokulu_2020-2021_1._DONEM_YLK_KAYIT_KILAVUZU.pdf

  102. Merhaba
    Öncelikle yukarıdaki bilgilendirme cidden çok açıklayıcı, ama ben yinede kendi durumumu sorup direk bir muhatab ‘dan cevap almak istedim.

    Okul eğitimi görmedim fakat okuma, yazma,matamatik gibi temel bilgilerim var.Böyle bir durumda nereye başvurmam gerekir,sadece sınav olup ilköğretim açığını kapatabilirmiyim.
    Gerekli ücret elden ödenemezmi,banka hesabım yok

    Cevap:
    Bulunduğunuz il ve ilçenin halk eğitimi merkezi müdürlüğüne giderek kayıt yaptırabilirisiniz.
    Aşağıdaki bağlantıdan bulunduğunuz ilçedeki halk eğitim merkezinin adres ve telefon bilgilerini öğrenebilirsiniz.
    meb.gov.tr/baglantilar/okullar/index.php?ILKODU=34

    Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi veya yetiştirici ve tamamlayıcı temel Eğitim-B kurs belgesi almanız gerekiyor. Bu belge ilkokul diploması yerine geçiyor.

    Ücreti Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine gidip yatırabilirsiniz.

  103. Merheba efendim ilkokul 4. sınıftan terkim, ben dışarıdan önce ilk okuldan diplomamı almak istiyorum sonra orta, liseyle devam etmek istiyorum bana yardımcı olun lütfen

    Cevap: Sınava girip ilkokul diploması alabilirsiniz. Oturduğunuz il ve ilçeye yakın Halk Eğitim merkezine giderek kayıt yaptırmalısınız.

    Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 444 0 632 numaralı telefonu arayarak öğrenebilirsiniz.

  104. Ben ortaokul 1 den terk şimdi devam etmek istiyorum 42 yaşındayım ne yapmam gerekiyor.

    Cevap: Açık Öğretim Ortaokulu’na başvurmanız gerekiyor.
    Bu adresten kılavuzu görebilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_01/06123832_AcYk_OYretim_Ortaokulu_2019-2020_2._DONEM_YLK_KAYIT_KILAVUZU.pdf

    Ayrıca 444 0 632 MEB bilgilendirme servisinden bilgi alabilirsiniz.

  105. Ben bir kaç yıldır okula gitmiyorum ama aktif gözüküyorum bu durumda dışardan öğretime kayıt olabilirmiyim

    Cevap: Yukarıda belirtilen koşullara uygunsa evet

  106. Ilkokul 4kadar okudum 30 yasindayim nasil disardan okurum

    Cevap: Kayıt işlemlerinin nasıl yapıldığıyla ilgili tüm soruların cevabı MEB kayıt klavuzunda mevcuttur:

    aio.meb.gov.tr/kitap_kilavuz/2018_1_ilk_kayit.pdf

  107. Ben beşinci sınıftan sonra okumadım dışardan okumak istiyorum sınavları nasıl oluyor acaba Bilgi verirmisiniz

    Cevap:İlkokul mezunları ve 4. sınıfı bitirmiş olanlar Açık Öğretim Ortaokulu'na başvurabilir. Açık Öğretim Ortaokulu web adresinde sınava giriş tarihleri ve yerleri ilan ediliyor. Sınavlar Pazar günleri iki oturumda yapılıyor. Ayrıntılı bilgi bu adreste: aio.meb.gov.tr/

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.