Açık Öğretim Ortaokulu Yaş Sınırı Var mı? Yaş Sınırı Kaç?

Açık Öğretim Ortaokulu Yaş Sınırı Var mı? Yaş Sınırı Kaç?

Açık Öğretim Ortaokulu için yaş sınırı bulunmaktadır. Açıköğretime başvurabilmek için zorunlu ilköğretim çağı yaşını geçmek gerekir. Zorunlu ilköğretim çağı, 6-14 yaş arasındaki çocukları kapsar.

Eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibari ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt başvurusunda bulunabilir.

60 Soru

  1. Dönüş sordu

    Kızım 5 çı sınıfa gıdıyor okula gıtmek ıstemıyor dısardan okuyabılırmı yada okula devam etmese bırakırsa bır sorun olurmu?

    Cevap: Zorunlu eğitim çağında olduğu için dışarıdan okuyamaz.

    21 Şubat 2024
  2. Levent sordu

    Oğlum 2006 temmuz doğumlu.11, sınıfta kaldı. Çıraklık okuluna gitti. İşten çıktı. Başka bir işte çalışıyor. Açık lisede okuyabilir mi?

    Cevap: Mesleki Eğitim Merkezi Programı (Çıraklık Eğitimi)ne kayıt yapılması durumunda lise diploması almak istenirse aynı zamanda Açık Öğretim Lisesine de kayıt yaptırılabilir. Mesleki eğitim merkezine 18 yaşını doldurmuş olanlarda kayıt yaptırabilir.

    20 Aralık 2023
  3. Oğuz sordu

    1 Haziran 2009 doğumlu kızım 7 sınıfa gidiyor. Fakat okula gitmek istemiyor. Devamsızlığı çoğaldı. Ocak- Şubat ayında acik öğretim ortaokuluna kayıt yaptirabilir miyim?

    Cevap: Olmaz.

    18 Aralık 2023
  4. Sımge sordu

    Merhaba oğlum özel egıtım alt sınıfta okuyor orta düzey otızmlı okulu güç sevmıyor ders surelerınıde azalttık yaramadı Ağustos 2012 doğumlu açıköğretime gıdebılır mı?

    Cevap: Evet özel eğitim aldığı için sizin isteğiniz doğrultusunda Açıköğretim’e geçebilir. Ayrıntılı bilgi almak için Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 444 0 632 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

    16 Aralık 2023
  5. Ali sordu

    Açık öğretime geçişler zorlaştırıldığı için geçemedim 12.sınıfım ama ocak 13 te 18 yaşında olacağım ocak 13 ten sonra geçebilirmiyim?

    Cevap: 18 yaşını bitirme şartı getirildiği için olmaz.

    12 Aralık 2023
  6. Anonim sordu

    merhaba benim oglum 2009 dogumlu lise ye hic alisamadi.9.sinif devamsizliktan kaldi.seneye aciktan okuyabilirmi?

    Cevap: Hayır

    28 Kasım 2023
  7. Sami sordu

    2010 doğumlu kızım 5. Sınıfı bitirdi 6. Sınıfa gitmedi açığa gidebilir mi?

    Cevap: Hayır

    26 Kasım 2023
  8. Yakup sordu

    Orta yedinci sınıfta bıraktim açıktan okuyabilirmiyim?

    Cevap: Zorunlu eğitim çağı dışında iseniz okuyabilirsiniz.

    7 Ekim 2023
  9. Baran sordu

    Çıraklık eğitimden açık liseye geçiş oluyor mu?

    Cevap:
    MEB yeni değişiklikler yaptığı için en güncel bilgiyi Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 444 0 632 numaralı telefondan öğrenebilirsiniz.

    29 Eylül 2023
  10. Anonim sordu

    Merhaba kızım 12 mayis 2009 dogumlu,sekizinci sınıfı acikogretime kayit olarak okuyabilir mi?Ortaokul bitince liseyi örgün okuldan bitirebilir mi?

    Cevap:
    MEB yasakladı açıköğretim okuyamaz.

    26 Eylül 2023
  11. Songul sordu

    Orta okul sınavlarında yaş farkı var mı? 40 yaşındayım sınav yüz yüze mi yoksa internet üzerinden mi?

    Cevap:
    MEB sınavların yüz yüze olacağını açıkladı ve internet üzerinden olmayacak. Herhangi bir üst yaş kısıtlaması yoktur kaydınızı yaptırdığınız zaman sınavlara katılabilirsiniz.

    24 Eylül 2023
  12. Ahmet sordu

    Merhabalar oğlum 17.12.2008 doğumlu 8 sınıfı açık öğretimden. Okuyabilirmi?

    Cevap: Hayır okuyamaz MEB son değişiklile bunu yasakladı.

    18 Eylül 2023
  13. Elif sordu

    Ben 2013 yılında ortaokuldan mezun oldum ama kayıt yapıldığı halde liseye hiç gitmedim. Şuan 24 yaşındayım açık liseye kayıt yapabilir miyim?

    Cevap: Evet yapabilirsiniz Açıköğretim Lisesi veya Açıköğretim Meslek Lisesine başvurabilirsiniz.

    18 Eylül 2023
  14. Ece sordu

    Ben açıktan okuyorum 8 sınıftayım şimdi okula gitsem olurmu?

    Cevap:
    MEB bir takım değişiklikler yaptığı için en doğru bilgiyi Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 444 0 632 numaralı telefondan öğrenebilirsiniz.

    17 Eylül 2023
  15. Sibel sordu

    12 sınıf örgünde okuyor. 2005 kasım doğumlu açık liseye gecebilirmi?

    Cevap: Hayır. MEB geçişleri yasakladı.

    14 Eylül 2023
  16. Çnr sordu

    Merhaba bugün açık liselere alım ile ilgili yapılan açıklamada yer alan bir maddeyi sormak istiyorum:

    Kızımı geçen sene özel bir okulda liseye kaydını yaptık ve 10. Sınıfa geçince açık liseye alacağımız için kaydını yenilemedik.
    Açıklanan bir maddede şu anda herhangi bir okulda kaydı olmayanlarında, açık liseye kaydı olur denilmiş.
    Şimdi benim kızımın durumu ne olacak ?
    Açık liseye gidrbilecek mi ?

    Cevap:
    Kızınız sınıfı geçtiği için ve zorunlu eğitim çağında olduğu için ve 19 yaşına girmediği için büyük ihtimalle olmaz. Siz kayıt yaptırmadıysanız kayıtlar, öğrencinin e-Okul sistemi bilgilerine göre yapılır. Adres tespitinde ulusal adres veri tabanı ikamet adres bilgileri esas alınır.

    MEB değişiklikleri yeni yaptığı için en doğru bilgiyi 444 0 632 numaralı telefondan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezini arayıp bilgi alabilirsiniz.

    14 Eylül 2023
  17. Çnr sordu

    Kızım 10. sınıfa geçti açık liseden devam etmek istemişti ama örgünden açığa geçmeyi kaldırdılar. Kızım örgün eğitimde okumak istemiyor. 2007 doğumlu olan kızım bu yıl okula gitmezse ne olacak ? Seneye açık lisede okuyabilir mi ? Açık liseye kayıt olmak için 18 yaşını doldurmuş olmak mı gerekiyor ?

    Cevap:
    Normalde yaş şartı yoktu ancak MEB örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişleri zorlaştırdı. Kızınız 10. sınıfta olduğu için Açık liseye geçiş yapma şansı kalmadı. Örgün ortaöğretimde okuma hakkını kaybetmeden giremez. Yani öğretim yılının başlayacağı tarihte 19 yaşından gün alınca Açık Liseye kayıt yaptırabilir. Bu yıl devamsızlık yaparsa yeni kurulan önleme, müdahale ve yönlendirme komisyonu devamsızlığın 5. gününde sizi okula davet edecek ve devamsızlık nedenlerini ortadan kaldırıcı çalışmaları sizinle iş birliği içinde yapacak.

    12 Eylül 2023
  18. G sordu

    Merhaba kızım 28.09.2007 Doğumlu liseyi açıktan okuyabilmesi için kaç yaşında olması lazım ?

    Cevap: Açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde kızınızı kayıt yaptırabilirsiniz.

    11 Eylül 2023
  19. aysenem sordu

    Kızım 8.sinifi örgün egitimde okumak istemiyor.baska eğitimler aliyor.devamsizliktan bu yıl kalsa seneye 15 yaşında olacak. 8.sinifi seneye açıktan tamamlayabilir mi?

    Cevap: Hayır. Zorunlu eğitim döneminde olduğu için yaş şartı nedeniyle beklemesi gerekir. 2007 ve daha önce doğumlular kayıt yaptırabilir.

    6 Eylül 2023
  20. Yaman sordu

    2002 doğumluyum ilk okul 4 ten okulu bıraktım geri dönüp bitirebilir miyim orta okulu?

    Cevap:
    Evet okuyabilirsiniz. MEB kayıt tarihleri açıklandığında adresinize en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor. Başarılı olursanız en erken 1,5 yılda ortaokuldan mezun olabilir ve açıköğretim liselerine kayıt yaptırabilirsiniz.

    Halk eğitimi merkezleri adres ve telefonlarına bu adresten bakabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    4 Eylül 2023
  21. Halit sordu

    Merhaba 17 yaşındayım 12.sınıfı açıktan okuyabilirmiyim?

    Cevap:
    Açık Öğretim Lisesinde sınıf yerine dönem kavramı vardır. Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaktadır ve kaçıncı dönemden başlayabileceğinizi Halk Eğitim merkezinden öğrenebilirsiniz.

    2 Eylül 2023
  22. Yusuf sordu

    1975 doğumluyum ve 1986-87 döneminde ortaokul 1’de bıraktım. Şimdi tekrar açıktan okuyabilir miyim?

    Cevap:
    Evet okuyabilirsiniz. MEB kayıt tarihleri açıklandığında adresinize en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor. Başarılı olursanız yaklaşık 1 yılda ortaokuldan mezun olabilir ve açıköğretim liselerine kayıt yaptırabilirsiniz.

    Halk eğitimi merkezleri adres ve telefonlarına bu adresten bakabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    19 Ağustos 2023
  23. Anonim sordu

    Kardeşimin 3 dönem sınavlarına giremiyoruz yetkiniz yok diyor nedenini öğrenebilir miyiz?

    Cevap:
    3. dönem online (çevrim içi) sınavlarına; 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemini yaptıran öğrenciler katılabilir. Ayrıca yaşı tutmayanlar için bu mesaj çıkar. 444 0 632 numaralı telefondan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezini arayıp bilgi alabilirsiniz.

    1 Ağustos 2023
  24. Anonim sordu

    Kardeşim 2008 doğumlu bu yıl kayıt yenileme işlemi yapmak gerekir mi 3 dönem sınavlarına giremiyoruz.

    Cevap:
    Açık Öğretim bilgi işlem sistemde DONUK durumda olan öğrenciler mezun duruma gelinceye kadar, her dönem kayıt yenileme işlemini yaptırmalıdır.

    30 Temmuz 2023
  25. Elif sordu

    Merhaba oğlum 18.09.2010 doğumlu önümüzdeki yıl 8. Sınıfı açıktan okutabilirmiyim ? Dikkat eksikliği var ilaç kullanıyor seneye LGS sınavına girecek ve biz evden özel öğretmenlerle sınava hazırlamak istiyoruz.

    Cevap: Hayır. MEB kabul etmiyor. Açıköğretime kayıt olmak için 15 yaşından gün alması gerekiyor.

    23 Temmuz 2023
  26. Gorkem sordu

    Merhaba oğlum 13 yaşına ağustosta girecek.hic okula gitmedi.acikogretimden ilkokul diplomasını hemen alabilir mi.ve diplomayı alınca herhangi bir devlet ortaokuluna kayit yaptirabilirmiyiz

    Cevap: Oğlunuzun açıköğretime kayıt olabilmesi için 15 yaşından gün alması gerekiyor.

    Başarılı olursa en erken yaklaşık olarak 1 yıl içerisinde ilkokul mezunu olablir ve açıköğretim ortaokuluna kayıt yaptırabilir. Açıköğretim ortaokulda da başarılı olursa en erken yaklaşık 1,5 yılda ortaokulu bitirebilir ve liseye kaydını yaptırabilir. Ancak Lisede 22 yaşına kadar mezun olamazsa kaydı silinir ve sadece açıköğretim lisesine kayıt yaptırabilir.

    18 Temmuz 2023
  27. Nihal sordu

    Kızım 14 yaşında. Okula gitmek istemedi. Şimdi biraz istiyor ortaokula nasıl devam eder. 6. sınıfta gözüküyor sınıfta kalmış hep şimdi nasıl bir yol izlemeliyim?

    Cevap:
    15 yaşından gün aldığı zaman ortaokulu açıköğretimden okuyabilir. Başarılı bir çalışma yaparsa yaklaşık 1 yılda ortaokuldan mezun olabilir ve liseye kaydını yaptırabilir. Halk eğitim merkezinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

    Halk eğitimi merkezleri adres ve telefonlarına bu adresten bakabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    15 Temmuz 2023
  28. Öykü sordu

    Annem okula hiç gitmemiş okuma yazmasında yok açıköğretim de okumak istiyor ne yapmalıyız?

    Cevap:
    T.C. kimlik belgesi ve bir adet fotoğraf ile adresinize en yakın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne istediğiniz zaman başvurup kayıt yaptırabilir.

    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaralarına MEB’in bu internet adresinden ulaşabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    9 Temmuz 2023
  29. Şaheste sordu

    Merhaba ben 1978 doğumluyum. İlkokul 5. sınıftan mezun oldum. Maddi nedenlerden dolayı okuyamadım. ama şimdi dışarıdan okumak istiyorum. Böyle bir imkanım var mı? Yaş sınırına dikkat ediyorlar mı?

    Cevap: Evet okuyabilirsiniz. Açıköğretimde üst yaş sınırı yoktur. Kayıt dönemlerinde adresinize en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek kayıt yaptırmanız gerekiyor.

    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaralarına MEB’in bu internet adresinden ulaşabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    2 Temmuz 2023
  30. Melahat sordu

    1989 doğumluyum 5. sınıfa kadar okudum o zaman okutmadılar şimdi 34 yaşındayım dışarıdan okumak istiyorum öyle bir imkanım var mı?

    Cevap:
    Evet, kayıt döneminde adresinize en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek orta okul için kayıt yaptırmanız gerekiyor. Eğer başarılı olursanız en erken yaklaşık 1,5 yılda mezun olabilirsiniz ve devamında Açık veya Mesleki Açık Lise’ye kaydınızı yaptırabilirisiniz.

    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaralarına MEB’in bu internet adresinden ulaşabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    19 Haziran 2023
  31. berfin sordu

    19.09.2009 doğumluyum. Açık ortaokula hangi tarihte kayıt yapmalıyım.

    Cevap: Açıköğretim’de okumak için 1 yıl beklemen gerekiyor.

    25 Mayıs 2023
  32. Rüveyda sordu

    1 eylül 2010 doğumluyum 7. Sınıfın 1. Haftası okulu bıraktım şimdi dışarıdan okumak istiyorum olur mu?

    Cevap: Hayır şimdi olmaz 15 yaşına girmiş olman gerekir. Bu kadar beklemektense okula geri dönmen daha mantıklı.

    22 Mayıs 2023
  33. Mert sordu

    10 temmuz 2009 doğumluyum şuan 6. Sınıfım seneye olan 7. Sınıfı açıktan okuyabilirmiyim?

    Cevap: Hayır

    7 Mayıs 2023
  34. Salih sordu

    8 Ağustos 2009 doğumluyum açıköğretime yazılabilir miyim?

    Cevap: Açıköğretim’de okumak için 1 yıl beklemen gerekiyor.

    11 Nisan 2023
  35. Enes sordu

    11 temmuz 2009 doğumluyum açıktan okuyabilirmiyim veya ne kadar beklemem gerekir?

    Cevap: Açıköğretim’de okumak için 1 yıl beklemen gerekiyor.

    10 Nisan 2023
  36. Besra sordu

    14 Eylül 2008 doğumluyum ve açık öğretim için gitim halk eğitime yaşın küçük diyerek kayıt yapmadılar.

    Cevap:
    14 Eylül’den sonra kayıt yaptırabilirsin.

    5 Nisan 2023
  37. Sema sordu

    Orta okulu yarıda bırakıp açıktan başlamıştım tekrar sınavlara girmedim şu an yazılmak istiyorum 1992 doğumluyum acaba kaldığım yerden yani sekizden mi başlayacağım?

    Cevap:
    Açıköğretimde üst üste en az iki kez kaydını yenilemeyen öğrenciler için Silik Öğrenci ifadesi kullanılır. Kayıt yenilemesi durumunda daha önceki kazandığınız krediler aynen korunur, herhangi bir kredi veya dönem kaybına uğramaz aktif hale gelen her öğrenci kaldığı yerden devam eder.

    3 Nisan 2023
  38. Ebru sordu

    7 Şubat 2008’liyim 5. Sınıfta bıraktım hiç okula gitmedim açık öğretimden okuya bilirmiyim?

    Cevap: Evet. Velinle birlikte 3 Nisan 2023 tarihi mesai bitimine kadar adresine en yakın Halk Eğitim Merkezine giderek kayıt yaptırabilirsin.

    Kayıt adresleri:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    25 Mart 2023
  39. İlayda sordu

    12 Eylül 2009’luyum ve sınıfta kaldım açığa gecebilirmiyim bu sene

    Cevap: Hayır

    22 Mart 2023
  40. Sudem sordu

    12 Ocak 2009 doğumluyum ilkokul mezunuyum açıköğretim ortaokuluna kayıt yaptırabilirmiyim?

    Cevap: Evet ama 1 yıl beklemen gerekiyor.

    19 Mart 2023
  41. Ersan sordu

    Merhaba orta okul 8.sınıf da devamsızlıktan sınıfta kalan öğrenci açık öğretim e geçiş yapabilir mı?

    Cevap: 15 yaşına girmeden yapamaz.

    19 Mart 2023
  42. Eylül sordu

    Seneye 12.sınıfım yaş kısıtlaması gelecek mi seneye açığa geçebilir miyim?

    Cevap: Hayır.

    13 Mart 2023
  43. Sema sordu

    Kızım 7. sınıf ogrencisi okulu bırakmayı düşünüyor. 14 yaşında açıköğretime başvursak son bir yıldan mı sınavlara girecek?

    Cevap: Kızınız zorunlu eğitim çağında olduğu için Açıköğretime kaydolamaz.

    3 Mart 2023
  44. Merve sordu

    Kızım 13 yaşında ortaokul 7. sınıfta bıraktı. Açıktan okutabilirmiyiz acaba?

    Cevap:
    Hayır, zorunlu eğitim çağında olduğu için örgün eğitime devam etmesi gerekiyor.

    2 Mart 2023
  45. Zeynep sordu

    2008 doğumluyum açıköğretim ortaokuluna nasıl kayıt olabilirim? Tasdiknameyi aldım eğer devam etseydim bu sene lise öğrencisiydim ancak kayıt yapamadım.

    Cevap:
    Adresine en yakın Halk Eğitim merkezine velinle birlikte 20 Mart tarihine kadar gidip kayıt yaptırırsan yaklaşık 4 ayda mezun olup açıköğretim lisesine bu sene kaydını yaptırabilirsin.

    1 Mart 2023
  46. Anonim sordu

    13 yaşındayım 7. sınıfta okulu bıraktım başvurabilir miyim?

    Cevap:
    Zorunlu eğitim çağında olduğun için Açıköğretime başvuru yapamazsın sadece bıraktığın okula tekrar başvurabilirsin.

    19 Şubat 2023
  47. N sordu

    Şu an 8.sınıfım ve 14 yaşına yeni girdim liseyi açıktan okuyabilir miyim?

    Cevap: Hayır.

    10 Şubat 2023
  48. Nurten sordu

    48 yaşındayım ilkokul mezunuyum açık ortaokula kayıt yaptırabilir miyim?

    Cevap:
    Evet. 20 Mart 2023 tarihine kadar adresinize en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne giderek kayıt yaptırabilirisiniz.

    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaralarına MEB’in bu internet adresinden ulaşabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    2 Şubat 2023
  49. Bayram sordu

    31/01/2009 Doğumlu 15’inden 2 gün aldı. 8.sınıfta Açık öğretime geçiş yapabilir mi?

    Cevap:
    Hayır. Eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibari ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt başvurusunda bulunabilir.

    1 Şubat 2023
  50. Seçkin sordu

    16.09.2008 tarihinde doğan 2 dönem açık öğretim ortaokuluna kayıt olabilirmi?

    Cevap:
    Hayır kayıt olamaz.

    31 Ocak 2023
  51. Ümran sordu

    58 yaşındayım ortaokul mezunuyum açık liseye kayıt yaptırabilirmiyim?

    Cevap:
    Evet. 20 Mart 2023 tarihine kadar adresinize en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne giderek kayıt yaptırabilirisiniz.

    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaralarına MEB’in bu internet adresinden ulaşabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    29 Ocak 2023
  52. Ruken sordu

    14 yaşında açıktan 5.sınıfı okuyabilirmiyim?

    Cevap: Hayır

    28 Ocak 2023
  53. Anonim sordu

    ilkokulu bitirdim 27 yasindayim dışarıdan okuyabilirmiyim?

    Cevap:
    Evet. En yakın Halk Eğitim merkezine 20 Mart 2023 tarihine kadar gidip kayıt yaptırmalısınız. Açıköğretim ortaokulu tamamladığınızda Açıköğretim Lisesi veya Açıköğretim meslek lisesini seçebilirsiniz ve bitirirseniz, Açıköğretim veya yüzyüze üniversite bitirebilirsiniz.

    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaralarına bu internet adresinden bakabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    24 Ocak 2023
  54. Ahmet sordu

    Çocuğum hiç okula gitmedi velayet annede olduğu için maalesef okula gönderemedim şu an çocuk 14 yaşında eğitimden düştü açık öğretime göndermek istiyorum ama velayet annesinde olduğu için onun onayı gerekiyormu yardımcı olursanız sevinirim

    Cevap:
    Baba olarak velisi olduğunuz için adresinize en yakın Halk Eğitimi Merkezi’ne giderek kayıt yaptırabilirsiniz ancak kayıt için 14 yaşını bitirmiş olması gerekir.

    Halk Eğitim Merkezleri ve Telefon Numaralarına MEB’in bu internet adresinden ulaşabilirsiniz:
    aio.meb.gov.tr/html_files/hem_iletisim.html

    16 Ocak 2023
  55. Melek sordu

    12 yaşındayım 7. sınıfa gidiyorum ortaokul açık öğretime başvurabilirmiyim?

    Cevap: Hayır.

    5 Ocak 2023
  56. Ahmet sordu

    13 yaşındayım ortaokulu açıktan okumak için 14 yaşında olmammı gerekir 15 ten gün almak nasıl oluyor yardım edebilirmisiniz acaba

    Cevap:
    Zorunlu ilköğretim çağı, 6-14 yaş arasındaki çocukları kapsar. Eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt başvurusunda bulunabilir. 15’ten gün almak demek doğum gününde 15. yaşına girmek demek oluyor.

    4 Ocak 2023
  57. Diyar sordu

    14 yaşındayım 7 sınıf gidiyor dısardan okuya billirmiyim

    Cevap:
    Zorunlu ilköğretim çağı, 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsar. Eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt başvurusunda bulunabilir.

    3 Ocak 2023
  58. Togay sordu

    2009 doğumluyum, 14ümden gün alıyorum açık öğretime başvurabilir miyim?

    Cevap:
    14 yaşını bitirmeniz yani 15’inden gün almanız gerekiyor.

    28 Aralık 2022
  59. Hatice sordu

    Okula gitmek istemiyorum 10 yaşındayım açıköğretime başvurabilirmiyim? Ortaokulu bırakabilirmişim 5. Sınıfım.

    Cevap:
    Malesef zorunlu eğitim çağında olduğun için açıköğretime başvuramazsın. Yapılan araştırmalara göre ortaokulu yarıda bırakanlar sonradan çok pişman oluyormuş.

    24 Aralık 2022
  60. Aydın sordu

    6. sınıfa giden bir öğrenci açık öğretim ortaokulu kaydı yapabilrmi?

    Cevap: Hayır. 14 yaşını bitiren zorunlu ilköğrenim çağı dışına çıkmış kişiler kayıt yaptırabilir.

    3 Kasım 2022

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.