Matematik Öğrenmenin Püf Noktaları

Matematik dersi bazı yöntemler iyi bilinirse öğrenilmesi kolay bir derstir. Matematik gözle değil kağıt ve kalemle çalışılır. Dikkati sağlamak için soruyu dinlerken ve çözerken içinizden konuşarak tekrarlayabilirsiniz.

Alfabedeki harfleri bilmeyen biri okuma yazmayı nasıl bilemiyorsa, matematiğin temel kurallarını bilmeyen biri de matematik konularını anlayamaz.

İşlem kabiliyetinin iyi olması, matematik konularının öğrenilebileceğini gösterir. Tek yapmanız gereken şey, hiç bilmediğiniz konulardan değil de az bildiğiniz konulardan çalışmaya başlamanızdır. Eğer konuyu az çok biliyor ve konu üzerinde işlem yapabiliyorsanız, bu konuları tam anlamıyla öğrenmenizin yolu açıktır.

Konuları anlayabilmeniz o konuyu öğrenmeye yeterli olduğunuzun göstergesidir. İşlem kabiliyetinizin az oluşu da çok soru çözmediğinizi belirtir. İşlem kabiliyetinizi geliştirmenin en güzel yöntemi bol soru çözmektir.

Az sorulu bir çalışmayla bol sorulu bir çalışmayı; az antrenman yapan bir sporcunun durumuyla çok antrenman yapan bir sporcunun durumunu kıyaslayarak anlayabilirsiniz.

Sistemli çalışmanız, çalışkan insanlarla yarış ortamlarında olmanız ve soru bankaları ile kendinizi geliştirebilirsiniz.

Matematik dersinde başarılı olmak için neler yapılmalı?
Matematik dersini dinlemeden önce kitap veya dergiden ön hazırlık yapılmalı.

Matematik dersi çok dikkatli dinlenerek not tutulmalı ve aynı gün dersten sonra anlatılanlar tekrar edilmeli.

Konular anlaşıldıktan sonra örnek sorular çözülmeli.

Örnek sorularda çözülemeyen soru sayısı fazlaysa aynı konu tekrar çalışılmalı.

Soruları çözerken soru kökünde verilenleri ve sizden istenenleri belirleyiniz. Soru herhangi bir görsellik içermese dahi çizerek, gruplandırarak görsel hale getirin.


Soru Sorun