Lisede Devamsızlık Hakkı Kaç Gün

Lisede Devamsızlık Hakkı Kaç Gün

Lisede Devamsızlık Hakkı Kaç Gün

Ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin devamsızlık hakkı kaç gündür?

Devamsızlık hakkı özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü geçen öğrenciler, ders notları ne olursa olsun başarısız sayılır.

Eğitim ve araştırma hastanesi, üniversite hastanesi veya tam teşekküllü bir hastanede kayıtlı tedavi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunan öğrenciler, emniyet, asayiş ve sosyal hizmet birimlerinin resmi raporları doğrultusunda bakım ve koruma altına alınanlar ve tutuklu öğrencilerin özürsüz devmsızlık süresi 10 günü aşmamak kaydıyla toplam devamsızlık sınırı 60 gün, tam zamanlı bütünleştirme ve kaynaştırma yoluyla öğrenim görmeye devam eden özel eğitim ve meslek liselerinde olan öğrencilerin özürsüz devamsızlıkları 20 günü aşmamak kaydıyla toplam devamsızlık sınırı 70 gün olarak uygulanır.

İlgili nedenler dışında devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler bir sonraki eğitim öğretim senesinde öğrenim görmeye devam edebilirler. Öğrenim görme hakkı bulunmayanlar da mesleki açık öğretim lisesi, açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi veya mesleki eğitim merkezine yönlendirilir ve kayıt yaptırabilir. Mesleki eğitim gören öğrenciler ilgili kanuna göre kullanabileceği ücretli ve ücretsiz izin sonucu 60 günden fazla devamsızlık yapamaz ve teorik açıdan önemli olan derslerin süresinin üçte birini geçemez. Devamsızlık gün sınırını aşan öğrencilerin ise sözleşmeleri fesh edilerek muhasebeden sigorta çıkışları yapılır ve durumları yazılı olarak velisine ve işletmeye bildirilir eğer 18 yaşından büyük ise bu durum doğrudan kendisine bildirilir.

Öğrenim hakkı bulunan ancak devamsızlıkları nedeniyle başarısız sayılan öğrenciler öğrenim görmeye o yıl için devam edemez ve sonraki eğitim ve öğretim döneminde bir işletme ile sözleşme imzalamak kaydıyla okula devam edebilir. Mesleki eğitim merkezinde öğrenim hakkı bulunmayan ancak zorunlu eğitime tabi tutulan öğrenciler için ise açık öğretim, mesleki açık öğretim veya açık öğretim imam hatip liselerine yönlendirilirek kayıt yaptırabilir.


Soru Sorun